03-10-09

DAY 2 - jetlag

Vandaag heb ik aan de lijve ondervonden dat ik de omstandigheden toch wel een beetje onderschat heb. Ik heb een zeer slechte nacht achter de rug, iets wat me thuis zelden overkomt. Rond 21u-22u zijn we in ons bed gekropen. Daarna ben ik minstens elk uur wel één keer wakker geworden om naar het toilet te gaan. Echt verschrikkelijk lastig. Rond 3u kon ik dan echt niet meer slapen en heb ik nog tot 5u wakker gelegen. Uiteindelijk was ik het liggen een beetje beu en ben ik maar een beetje beginnen te chatten met enkele mensen thuis. Om 6u hebben we dan ontbeten. Het plan was dat we rond 10u een duurloop gingen doen van 1u30’. Bert was al vroeger vertrokken dus gingen Alain en ik met ons tweeën. Ik was daarvoor nog eventjes in slaap gevallen en voelde mij dan ook verschrikkelijk toen ik wakker werd. Hoofdpijn, rugpijn, moe,… Toch maar mee vertrokken met Alain en ik moet zeggen, het is  geen pleziertochtje geweest. Mijn benen waren verschrikkelijk slecht, ik denk dat als ik zo een benen heb met de wedstrijd dat ik zelfs aankomen kan vergeten. Ik heb harder afgezien dan dat ik dacht te gaan afzien op de wedstrijd. Mijn ambities werden al meteen veel bescheidener, eerst zien dat we kunnen aankomen… Nu soit, we zijn nog maar 2 dagen hier en de ene past zich sneller aan dan de andere. Hopelijk is dit enkel te wijten aan een jetlag. Zondag proberen we opnieuw.100_3596

Voor de rest van de dag heb ik nog wat gerust. Tegen 16u ben ik met Alain dan nog een 45’ gaan zwemmen in de oceaan. Schitterend om te zwemmen hier . Je ziet constant de tropische vissen en schilpadden onder je doorzwemmen. Haaien ben ik gelukkig nog niet tegen gekomen, maar het schijnt dat ze hier wel zitten…100_3609


Terwijl ik dit verslagje schrijf is Alain weer een lekkere maaltijd aan het bereiden. Spaghetti met tonijn en een groentemix van broccoli, wortelen en selder. We hebben wel chance met zo een kok in ons midden!

Morgen gaan we het grootste deel van het fietsparcour verkennen. Goed voor een 150tal kilometer. Hopelijk zijn de benen dan een beetje beter…

07:49 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-10-09

Day 1 - KONA

Gisteren zonder veel problemen aangekomen in Kona. Nog eventjes langs de supermarkt gepasseerd om wat eten te kopen voor de volgende dag. En hopend op een goede nachtrust lagen we dan  uiteindelijk rond 22u in ons bed.100_3561

’s Morgens was het al vroeg dag. Om 6u begint het licht te worden en verduisterende gordijnen die zijn hier niet. Dus het is opstaan met de zon hier.  We hebben dan rustig ontbeten. In België was het avond, met gevolg dat ik echt wel zeer grote honger had. Daarna hebben we onze fietsen in elkaar gestoken. Bleek dat mijn fiets toch niet ongehavend de luchthaven verlaten had. Mijn achterderailleur  stond helemaal scheef. Dan maar naar die fietswinkel. Daar bleek dan dat hij helemaal kapot was. Ze hebben er daar dan een nieuwe opgezet. 240 dollar…zet maar op de rekening van American Airlines … In de fietswinkel kwamen we ook nog enkele andere Belgen tegen zoals Joeri Gokel, Pieter Helin, Stijn en Stefaan Veldeman en Thomas Mannaert.

100_3559100_3558

Onze voormiddag werd verder nog ingevuld door een rustige zwemtraining in het nabij gelegen openlucht zwembad.  Daar kwamen we dan Bruno Clerbout, Frederik Van Lierde en Tinne Deckers tegen. Ik denk dat we ondertussen alle Belgen al bijna gezien hebben. We hebben een training gedaan van om en bij de 3000 meter. Het was een beetje moeilijker tellen aangezien het een 25 yards zwembad was. Voor de geïnteresseerden, 1 yard is 0,9144 meter. 25 yards is dus 22,86 meter. Dus op 1000 meter verlies je een 85-tal meter.100_3556                         NO DRAFTING ALAIN!!!

Later in de namiddag zijn we nog 45 kilometer gaan losfietsen. Ondanks dat het een beetje overtrokken was, was het wel “lekker” warm en goed zweten. Veel drinken is de boodschap hier.  's Avonds hebben we nog een lekkere maaltijd gegeten, geprepareerd door chef Alain.

07:41 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-10-09

EN WE ZIJN VERTROKKEN...

Ik zit nog op het vliegtuig als ik dit verslagje aan het schrijven ben. Het is onze laatste vlucht vandaag, nog  ongeveer 4 uurtjes te gaan. In België is het ondertussen al  1 oktober, hier is het nog maar late namiddag, 30 september. Deze morgen zijn Loni en ik, samen met Bert Jammaer, Alain Vervoort en zijn tante reeds  voor dag en dauw richting Kona vertrokken. Peter Laureins en zijn vriendin zitten ook op onze vlucht. Het is al een zeer lange en saaie dag geweest. Eerst richting London, daar enkele uurtjes wachten. Daarna hadden we een vlucht van een kleine 12 uur richting L.A. Daar moesten we dan weer overstappen om onze finale vlucht van de dag aan te vatten, deze duurt nog een 5tal uur. Alles verliep vrij vlot, enkel in L.A. werd Loni naar het bureau van de douane gestuurd. Ze zag er waarschijnlijk een beetje te gevaarlijk uit. In L.A moesten we ook met onze bagage nog eens langs de douane en daar bleek dat mijn fietskoffer half uit elkaar lag… Snel dicht getaped, eens in Kona een claim indienen en hopen dat er niets kapot of verdwenen is. Die mannen hebben ook voor niks respect.

Voor de rest zijn de trainingen vorige week nog goed verlopen. Geen monsterweek meer, maar wel nog enkele mooie lange trainingen afgewerkt. Zo heb ik donderdag nog een kleine 20 km gelopen en zaterdag ook nog eens 32km. Deze laatste training verliep lichtjes progressief van 5’/km tot een zeer vlotte 4’/km. Zondag heb ik dan nog rustig een 170tal km gefietst.

Hopelijk zijn onze fietsen straks in Kona en kan ik vrijdag, zaterdag en zondag nog eens eventjes goed doortrainen. Zaterdag gaan we een deel van het parcours verkennen, goed voor een 150 km.

Ben benieuwd wat Kona straks te bieden zal hebben, ik zal het jullie zeker laten weten!

18:23 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-09

TOPSPORT DOE JE NOOIT ALLEEN

Topsport doe je nooit alleen. Als je bepaalde prestaties wil neerzetten, heb je de steun en hulp nodig van de mensen die het dichtst bij je staan. Ik ben niet de enige die de laatste maanden opofferingen heeft moeten doen.  Daarom wil ik graag deze mensen eventjes in de spotlights zetten.

Op de eerste plaats mijn allerliefste vriendin, en ja ook verloofde, Loni.  Zonder haar steun, had ik dit jaar niet in Hawaï gestaan. Zij is de eerste die het te verduren krijgt als alles niet loopt zoals het moet. Zij staat steeds voor me klaar als ik iets nodig heb en zorgt ervoor dat ik mijn trainingen kan afwerken zoals gepland. lonienkoen

Mijn trainer Paul, die meer is dan een trainer voor mij. Hij is ook een vriend waarop ik steeds kan rekenen en waar ik altijd met al mijn vragen bij terecht kan. Je heb verschillende soorten trainers. Je hebt er die alle trainingen op papier zetten en die jij, als atleet, dan moet uitvoeren. Maar Paul is een ander type trainer. Trainingen worden dag na dag geëvalueerd en worden ook constant aangepast naargelang omstandigheden. Wij trainen dan ook minstens twee maal per week samen. Zijn vrouw, Glenda, zorgt dan weer dat mijn lichaam perfect in balans blijft en gespaard blijft van blessures. Zij offert dus ook veel van haar tijd op om mij te behandelen. Zie ook post “bowen”.paul

Het is dus ook hun prestatie dat ik aan de start sta in Hawaii! Een prestatie waar zij aan meegewerkt hebben en zeker ook heel trots op mogen zijn!

23:13 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-09-09

Verhuis

Deze week zijn we eindelijk verhuisd naar ons nieuwe huis. Het heeft veel moeite gekost, want de eerste oplevering was eigenlijk voorzien op 6/7juli. Normaal dus ruim voldoende voor Hawaii. 4 pogingen tot oplevering later, is het dan maandag 14/9 toch gelukt. Ideaal was dit niet in voorbereiding naar Hawaii, maar het kon nu eventjes niet anders.
De tijd begon namelijk te dringen!  We woonden namelijk in bij mijn schoonouders.
Aangezien mijn schoonzus en schoonbroer ook aan het bouwen zijn en bijna uit hun huurappartement moeten, moest er dus plaatst geruimd worden voor hen.
Zij komen de wacht aflossen ginder ;-)

Maandagvoormiddag heb ik dan toch nog twee korte trainingen afgewerkt en dan heel de namiddag, samen met ons ma, het nieuwe huis gekuist. ’s Avonds zijn we dan verhuisd.  Heb er deze week wel wat last van gehad. Slapen in een nieuw huis, verhuizen,...en dan natuurlijk nog het zware trainingsweekend. Voelde mij deze week niet echt super. Heb wel kunnen trainen, maar het was niet hoe ik het vooropgesteld had. Zaterdag heb ik samen met mijn vriendin Loni, die de hele tocht heeft meegefietst, dan toch een duurloop kunnen doen van 2u30', goed voor een 32-tal kilometer.  Zondag ben ik dan nog een 4-tal uurtjes gaan fietsen en daarna naar de triatlon in Mechelen geweest, waar ik Stijn Goris een vlotte overwinning zag behalen. Geen superweek achter de rug dus, maar dat gaan we deze week, als ik mij wat beter voel, proberen een beetje goed te maken.

15:47 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-09

Bowen

Sinds ik terug beginnen te trainen ben, volg ik een zeer doeltreffende behandelingstechniek die me al veel heeft opgeleverd op het vlak van blessurepreventie en energie. Hieronder een woordje uitleg.
bowen
De Bowen Techniek is door Thomas Ambrose Bowen in Australië ontwikkeld.Hij had een grote interesse in mensen en dieren en besteedde veel tijd aan observeren en bestuderen van hen.Hij had een zeer drukke praktijk.De Bowen Techniek is een zeer doeltreffende behandelingstechniek waarbij met duimen en vingers een korte rollende beweging over de spieren gemaakt wordt op specifieke plekken van het lichaam.
Het fasciale systeem wordt gebruikt als verbindingselement met de rest van het lichaam,waardoor er direct een hele diepe werking ontstaat.
Deze stimulatie zorgt ervoor dat pijn vermindert en klachten herstellen.Zelfs bij klachten die al lang bestaan.
De behandeling is zacht,subtiel,ontspannend en doeltreffend.En kan daardoor bij jong en oud en elke klacht toegepast worden.Is geen massage.Vier tot vijf behandelingen ,één per week, zijn meestal genoeg om tot veranderingen te komen.Meerdere behandelingen zullen tot een verdere verbetering leiden.
Is buitengewoon effectief bij sportblessures en ter verbetering van de prestaties.
Wordt ook reeds bij topsporters toegepast.De Bowen Techniek is inmiddels over de wereld verspreid.
Verdere informatie over de techniek of behandelaar in je buurt.

22:41 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-09

Doorgedreven training - monumentenloop Vorselaar (28km)

Afbeelding%20039-800
De monumentenloop in Vorselaar stond al een tijdje in mijn agenda aangeduid, een wedstrijd die prima paste in mijn voorbereiding naar Hawaï toe. De af te leggen afstand was 28 kilometer.  Dit was verdeelt over 2 ronden van 14 kilometer. De bedoeling was dat ik deze wedstrijd niet zou doorlopen, maar een tempo zou lopen dat ik op mijn marathon in Hawaï zou kunnen volhouden (4’15”-4’30”/km).  De start was meteen al een beetje sneller dan gepland (3’45”/km) en daarna liepen we een constant tempo van 4’05”/km. Eigenlijk een beetje te snel dus, maar zo voelde het totaal niet aan. Het ging echt zeer gemakkelijk.  Het enige wat ik een beetje voelde in de benen, waren de lange trainingen van de voorbije dagen. Na  14 kilometer lopen kon ik mij eigenlijk niet meer inhouden en ben ik versneld naar 3’50”/km. Vervolgens ben ik de laatste 5 kilometer nog een beetje versneld naar 3’40”/km. Uiteindelijk kwam ik aan na 1u49’ en werd ik toch nog  8ste. Mooie tijd en een goede progressieve training zonder echt te forceren. Met in- en uitlopen had ik een 32-tal kilometer gelopen. Daarna ben ik nog  twee uurtjes gaan losfietsen.

19:48 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |