22-11-09

Scottloop CXL6 in Sterrebeek

Vandaag heb ik mijn eerste wedstrijdje gedaan sinds Hawaï. Het was een loopwedstrijd in Sterrebeek, die georganiseerd werd door het tri-en duatlonteam CXL6 van o.a. Johan Van Den broeck, Chris jadoul en Lucky Berlage. Deze wedstrijd werd voor de eerste maal georganiseerd en er konden twee afstanden gelopen worden: 6 kilometer en 15,4 kilometer. Het parcours was licht golvend en was deels onverhard. Zeer mooi, niet te onderschatte parcours. Ikzelf koos deze keer voor de korte afstand, omdat ik me momenteel iets meer wil richten op snelheid. Het was al zeer lang geleden dat ik nog eens aan een loopwedstrijd over zulke korte afstand had deelgenomen. Ik was van plan om snel te starten. Dat heb ik dan ook gedaan en gedurende de eerste kilometer liep ik op kop, met in mijn zog nog enkele andere atleten. Tot aan kilometer drie ging alles zeer goed, maar toen kwamen we, met ons groepje, op een onverhard stuk.  Hier voelde ik direct dat ik dit niet gewoon was, en moest een beetje lossen. Ik had totaal geen grip met mijn wedstrijdschoenen en was op bepaalde momenten precies aan het schaatsen J.  Uiteindelijk kwam ik derde over de meet, met voor mij twee zeer jonge gasten. Dikke proficiat aan de organisatie, zeker een aanrader!

19:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-11-09

Eerste week

De eerste week van de voorbereiding naar volgend seizoen toe, zit er weeral op. De motivatie is er nog steeds. Deze week een kleine 13u reeds getraind. Deze bestond uit 4 zwemtrainingen, 4 looptrainingen en 3 korte fietstrainingen. Zoals reeds gezegd, wordt er nu vooral het accent gelegd op het zwemmen en het lopen. Het fietsen wordt hierbij echter niet verwaarloosd.

Deze winter ga ik ook, om een beetje afwisseling in de trainingsarbeid te brengen, aan wat loopwedstrijden meedoen. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 22 november in Sterrebeek. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de triatlonclub van mijn goede vriend Johan Van Den Broeck.

Klik op volgende link voor meer informatie:  http://www.cxl6.be/

jogv3

17:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-10-09

PLANNING

De wedstrijd van het jaar is nog maar net afgelopen en we zijn al reeds de planning aan het maken voor volgend seizoen. De motivatie is groot om er stevig tegenaan te gaan. Volgend jaar zou ik, als ik mij terug kan kwalificeren, weer naar Hawaï willen gaan. Ik zou mij terug proberen te kwalificeren in St-Croix. Als dit niet lukt, dan ben ik nog ingeschreven voor de Ironman in Zurich. Deze winter zet ik mijn samenwerking met mijn looptrainer, Paul Fierens, verder. We gaan heel hard werken aan het looponderdeel, omdat hierbij toch meestal het verschil gemaakt wordt. Het zwemonderdeel gaat deze winter ook aangepakt worden, want dit moet ook een niveau hoger.  Om dit te  verwezenlijken ga ik samenwerken met Eddy Verbinnen, vader van Thierry Verbinnen. Voor het fietsonderdeel blijf ik mijn eigen trainer J.

Verder ga ik nog een heel deel wedstrijden in  België afwerken. Welke deze gaan zijn, zal binnenkort worden beslist.

Triatlon beoefenen vraagt veel van je jezelf. Niet alleen lichamelijk moet je veel opofferen, maar ook op financieel vlak moet er diep in de buidel getast worden. Om mijn sport, zowel fysiek als financieel, te kunnen blijven dragen, ben ik nog op zoek naar sponsors voor volgend seizoen. Mensen die zich geroepen voelen mij hierin te steunen, mogen mij altijd contacteren op het volgende emailadres: koendeweerdt@hotmail.com

18:46 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-09

FOTO'S

hawaii_dday_691_u5j2675

hawaii_dday_694

 lopen4

DSCN0857

 DSCN0862

100_4138

 

08:45 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-09

Filmpje prijsuitreiking Ironman Hawaï

Filmpje van de prijsuitreiking in mijn age-group

14:43 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-09

D-DAY - THE RACE

Alléé, het zit erop! Een onverwacht resultaat toch wel. 65ste plaats algemeen en 3de in mijn categorie. Daar had ik, op voorhand, nooit van durven dromen. Bij deze het verslagje.

De dag begon heel vroeg. Om 3u45 opgestaan om te eten. 3 pannenkoeken met siroop en 4 witte boterhammen met confituur heb ik, toch met een klein beetje moeite, binnen gespeeld. Rond 4u30 de auto in en op naar de start. Daar nog even de fiets gecontroleerd, banden opgepompt, eten en drinken op de fiets gezet,… Daarna nog even bij de supporters gaan zitten en dan op naar de start. De professionele atleten mochten 15’ voor ons starten. In de einduitslag werd er dan, logischerwijs, 15’ van onze tijd getrokken. Toen ik naar de start van de profs keek, kreeg ik echt kippenvel. Hier stond ik toch maar mooi, aan de start van de ironman Hawaï. De sfeer dat er heerste was ongelofelijk. Toen de profs vertrokken waren, ben ik dan het water in gedoken en ben ik naar de startlijn gezwommen, om een plaatsje vooraan te bemachtigen. Na een tijdje wachten werd plots de start gegeven. En ik moet zeggen, het was echt hel. Langs alle kanten kreeg ik klop en werd er getrokken. Ik zat precies in een wasmachine. Na een tijdje ging het gelukkig beter en kon ik, zonder te forceren, verder zwemmen. Na een matige zwembeurt van 56’ kwam ik uit het water als 137 (had ik wel verwacht, aangezien ik het zwemonderdeel een beetje verwaarloosd heb). Na een niet zo vlotte wissel kroop ik op de fiets. In het begin van de fietsproef zaten de atleten nog dicht bij elkaar. Maar dat beterde snel. Ik had me voorgenomen om van in het begin een deftig tempo te rijden zonder mij op te blazen. Dit ging zeer vlotjes, we hingen constant met 4-5 man bijeen. Moest mezelf constant intomen, zeker bergop. We haalden heel de tijd andere atleten in. Toen de klim naar Hawi begon, heb ik rustig in mijn eigen tempo naar boven gereden. Tot mijn grote verbazing, volgde er maar één andere atleet van ons groepje. In Hawi aangekomen vond ik het wel welletjes en ben ik beginnen doorrijden. Vanaf toen heb ik heel de tijd alleen gereden.  Ik begon ook regelmatig profatleten in te halen. De rest van de fietsproef ging zeer goed en uiteindelijk  kwam ik binnen na een tijd van 4u52’ fietsen over 182 kilometer, dat is ongeveer 37,5 gemiddeld. Toen ik van mijn fiets sprong , zakte ik bijna door mijn benen. Nog een marathon lopen,  zag ik eigenlijk niet meer zitten. Maar eens ik uit de wisselzone kwam, voelde de benen eigenlijk terug vrij goed aan. Zoals afgesproken met de trainer, was ik niet te snel gestart. Alles ging eigenlijk vrij goed en ik zat op schema voor een marathon van 3u10-3u15. Ik lette erop dat ik goed at en dronk. Maar eens na kilometer 30, ging het licht uit. Ik heb er echt geen verklaring voor. Vanaf dan was het echt overleven. Ik was aan het sterven, maar dwong mezelf om niet te stappen. Uiteindelijk kwam ik dan, na een martelgang van 3u24’, uiteraard zeer tevreden over de streep. Toch heb ik het gevoel dat er meer in zat. Maar ja, dat zullen de meeste waarschijnlijk wel denken.

Bert Jammaer werd trouwens, zeer knap, 16de en 1ste Belg. Alain Vervoort werd 222ste.

Later op de avond (nacht) zijn we nog naar de aankomst gaan kijken van de allerlaatste atleten. Wat een sfeer daar zeg!

Alvast allemaal ne dikke merci voor de steun en het supporteren!!!

13:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

10-10-09

DAY 9 - THE DAY

Dit zal waarschijnlijk de laatste post zijn voor “the big day”. We zijn daarstraks onze fietsen in het fietsenpark gaan zetten. Ongelofelijke bedoening eigenlijk. Je krijgt per atleet zelfs een begeleider mee om alles te dragen en mee klaar te zetten. 100_3935

Ik wil alvast iedereen bedanken voor de steun! Ik zal het kunnen gebruiken J.

Sommige atleten spreken hier graag hun ambitie uit. Ik ga me hier niet aan wagen aangezien het mijn eerste wedstrijd over deze afstand is(3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen). Voor de mensen thuis die nog niet goed weten hoe het hier juist aan toe gaat, ga ik dit alles eens even kort uitleggen. Aan de start staan bijna 2000 atleten van over heel de wereld. Om in Hawaï te mogen starten, moet je je kwalificeren op één  van de andere Ironman events. Elke wedstrijd heeft een beperkt aantal tickets per leeftijdscategorie (in St-croix, waar ik eerder dit jaar deelnam, waren er in mijn categorie 2). De professionele atleten zijn nog eens een categorie apart. In Hawaï staan er dit jaar ongeveer 160 profs aan de start, waarvan ongeveer 50 vrouwen zijn. De overige 1700 atleten zijn “age-groupers”, verdeeld in verschillende categorieën.  

Jullie kunnen de wedstrijd live volgen vanaf 18u45 (Belgische tijd), dan starten de profatleten. Wij starten exact om 19u. Op de volgende link kunnen jullie live de race volgen www.ironman.com,  hier kan je ook de “athlete tracker” gebruiken. Gewoon de startnummer of achternaam intikken. Bert zijn nummer is 48, Alain 1015 en mijn nummer is 1550. Op www.universalsports.com kan je normaal ook live volgen. Voor diegene die van plan zijn om op te blijven tot ik ben aangekomen, hoop ik dat ik er ni te lang over doe. Anders kan het wel eens een lange nacht worden. J

Zij die gaan sterven , groeten u nog een laatste maal!

Aloha!

05:33 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |