09-03-10

Foto's Herderen

20100307-23720100307-37420100307-469

23:36 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-10

DERDE PLAATS TRIATLON HERDEREN

Het is nog vroeg, maar de eerste triatlon van het seizoen stond reeds voor de boeg. Vorig jaar had ik ook mee gedaan in Herderen. Toen kon ik niet volgen tijdens het fietsonderdeel en liep ik verkeerd tijdens het lopen. Het is dan ook niet echt mijn type van wedstrijd: veel te kort en te explosief. In Hawaii was mijn fietsen goed en ik heb deze winter goed blijven trainen, maar het lange werk is toch iets anders dan 20 kilometer doorvlammen.

Met dit in het achterhoofd, stond ik toch met een bang hartje aan de start. Het zwemmen gebeurde ’s morgens in het zwembad van Bilzen: 500 meter alles geven. Ik dacht dat ik beter zwom als vorig jaar, maar blijkbaar heb ik mezelf hierbij wat overschat. Exact dezelfde tijd als vorig jaar… Als 7de mocht ik dan pas beginnen aan de fietsproef, die in de namiddag plaatsvond. Hoe graag ik nog eens in korte broek wou rijden, koos ik er toch voor om in lange broek ten strijde te trekken. Geen slecht idee bij temperaturen die amper 4 graden haalden. Daarbij kregen we nog eens een selectief parcours voorgeschoteld, met enkele nijdige hellingen en een zeer gure wind die op sommige stukken serieus in het nadeel blies. Van in het begin ging ik er stevig tegenaan, wetende dat er achter mij nog enkele serieuze hardfietsers aankwamen. Snel kreeg ik het gezelschap van Dirk Bullen. Die er meteen de pees oplegde. Blij dat ik kan volgen, pikten we  al snel,  één voor één, alle snellere zwemmers op. Het was erop en erover. Op korte afstand zagen we een groepje van een 6-tal man op ons jagen met oa Johan Smolders, Paul Embrechts, Bart Schrooyens en Hans Moonen. We besloten om door te zetten, aangezien het uiteindelijk toch maar een testwedstrijd was. Vooral Dirk deed het werk, af en toe kon ik zelf eens overnemen. Hij ging hard, zeer sterk! Uiteindelijk kwamen we aan de wisselzone met een 10-tal seconden voorsprong. De wissel verliep wat stroef door de koude, maar uiteindelijk kon ik toch als eerste het looponderdeel aanvatten. Het fietsen had toch wel zijn tol geëist en het duurde een 500-tal meter voor mijn benen soepel begonnen te draaien. Ondertussen waren Paul Embrechts  en Bart Schrooyens me al voorbij gegaan. Ik probeerde nog aan te klampen, maar de frisheid was weg.  In de achtergrond voelde ik ook clubgenoot Johan komen. Maar uiteindelijk kon ik er toch terug van weglopen. Tevreden kwam ik dan als derde over de streep. Een zeer goede, doorgedreven training, die me duidelijk maakte dat ik al een heel stuk verder sta als vorig jaar rond deze tijd. Dit geeft me alleen nog maar meer zin om er blijven tegenaan te gaan. Verder wil ik nog even vermelden dat mijn splinternieuwe Argon18 wegfiets zeer goed bolde en dat mijn Limar weghelm als gegoten zat. Ik ga tegen het einde van deze week eens enkel fotootjes proberen te posten.

Sportieve groetjes!

22:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-01-10

Natuurloop lier

Vandaag stond de natuurloop te Lier op het programma. Er waren drie afstanden die je kon lopen 5, 10 en 21 kilometer. Ik had gekozen voor de 10 kilometer. De weergoden waren ons deze maal ietsje beter gezind. Vorige editie had ik nog moeten passen, omdat het te hard gesneeuwd had. Ik was van plan om eens goed door te lopen en mezelf eens te testen, meegaan met de eersten van in het begin en dan zouden we wel zien waar we terecht kwamen.

Dit heb ik dan ook gedaan. Tot kilometer 5 liepen we in een groepje van 4, daarna ging het wat sneller en gingen er twee vogels vliegen. Samen met Erik Caluwaerts heb ik de rest van de 10 kilometer gestreden voor de 3de plaats. De laatste 500m kon ik nog een kleine versnelling plaatsen en kon ik de 3de plek nog bemachtigen. Mijn tijd was 33’31”. Een dik jaar geleden liep ik hier nog 36’50”. Van een mooie progressie gesproken.

Ik wil ook nog een dankwoordje neerschrijven voor Wim en Sofie van Wim Verhuur die mijn inschrijving voor de 70.3 Ironman van St-Croix, US Virgin Islands, gesponsord hebben. Mercikes!

KW0L8239

12:30 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-01-10

BIKEFITTING

Vrijdag ben ik me gaan laten opmeten bij Bikefitting in Sint-Niklaas. Dit heb ik vooral laten doen om te zien hoe ik op mijn Cervelo P3 zat, aangezien ik deze toch volledig op mijn eigen gevoel heb afgesteld. En ook natuurlijk omdat ik de maten wilde weten voor mijn gloednieuwe Argon 18.

Ik werd hartelijk ontvangen door Michel.  Eerst overliep hij wat we precies gingen doen. Daarna werd de fiets op de rollen gezet en werd er een opname gemaakt van de oude positie. Daarna werden er elektronische zooltjes in mijn schoenen gelegd, die meten hoe de drukverdeling op de pedalen verdeeld was. Hieruit bleek dat mijn plaatjes eigenlijk perfect zaten, buiten een beetje teveel druk op mijn rechter voorvoet. Maar ik had ook mijn splinternieuwe Sidi’s bij en daar werden de plaatjes meteen goed gezet. Een klein beetje meer druk naar opzij-onder toe, maar nog steeds goed. Belangrijker was dat de verhoogde druk aan de rechtervoet verdwenen was.

Volgende stap was het meten van de drukverdeling op het zadel. Deze bleek, verassend genoeg, perfect te zijn. Op mijn nieuwe fiets werd er aangeraden om hetzelfde type van zadel te gebruiken.

Nu kwam het belangrijkste gedeelte: het juist afstellen van de fiets. Ook hier bleek mijn gevoel ook vrij goed te zijn. Het enige dat veranderd moest worden was de hoogte van mijn zadel. Dit bleek nog 1,5 cm te laag te staan. Wat uiteindelijk toch vrij veel is en waar je wel wat krachtwinst mee boekt. Verder bleek ik ook te zitten als een echte tijdrijder, qua hoek in de rug. Deze moest bij tijdrijders, in het wielrennen, tussen de 15 en de 25 graden zijn. Triatleten mogen zelfs tot 30 graden gaan. Ikzelf bleek op 16 graden te zitten! Wat vrij extreem is voor een triatleet. Maar geen probleem, als ik dit kon volhouden tijdens een Ironman, dan mocht ik deze positie behouden. Volgens mij heeft dit vooral te maken met het trainen van deze positie…

Al bij al zat ik dus vrij goed op mijn fiets, enkel het zadel mocht wat hoger.

Na afloop kreeg ik nog een USB-stick met al mijn metingen op. Hierop staat ook een filmpje met mijn oude en nieuwe positie. Dit filmpje staat hieronder en het gaat over van de oude, naar de nieuwe positie.

23:15 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-09

Kerstcoridda

Vorige week was ik van plan om te starten in de natuurloop te Lier:  een 10-kilometer test.  Zo kon ik eens zien hoever ik stond tegenover vorig jaar. Spijtig genoeg waren de weergoden ons niet gunstig gezind en heb ik besloten om niet te starten. Te gevaarlijk met al die sneeuw en ijs.

Deze zondag was het  weer ons  iets beter gezind  en kon ik starten aan de kerstcorrida in Leuven. Puur als training deed ik hier mee. Het was mijn 9de looptraining deze week, goed voor een totaal van ongeveer 100 kilometer. Zaterdag had ik nog twee looptrainingen afgewerkt, dus erg fris zaten de benen niet meer. Dat heb ik dan ook mogen ondervinden. De benen voelden niet goed aan en er zat totaal geen snelheid in. Uiteindelijk is het wel een goede training geweest en dat was het belangrijkste.

De komende week gaat er weer veel gelopen moeten worden, terug een +100km week.

In het filmpje hieronder zie je nog een alternatieve zwemtraining. Wanneer ik geen zwemwater vind, zwem ik in onze zwemschool met een rekker.

 

14:30 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-12-09

SPONSER SPORT FOOD

Mijn volgende sponsor die ik wil voorstellen is Sponser.

Sponser is een Zwitsers merk voedingssupplementen. De Sponser producten worden met de grootste zorg ontwikkeld en tot in het kleinste detail geoptimaliseerd door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek.
Sponser sportvoeding is bestemd voor iedereen die op een verantwoorde manier wil sporten en zijn grenzen op een gezonde manier wil verleggen !

Voor meer info over al onze producten kan je steeds terecht op volgende site: http://www.sponser-belux.be

Sponser_testparcelsponser_bidons_750ml

21:23 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-09

LIMAR

De volgende weken ga ik één voor één mijn nieuwe sponsors voor volgend seizoen even voorstellen.
De eerste die ik wil voorstellen is het Italiaanse merk Limar-helmen. Buiten een zeer uitgebreid gamma helmen, hebben ze ook zonnebrillen. Limar wordt verdeeld door Dina-sport, die gevestigd zijn in Zulte-Machelen. Ik wil Limar bij deze dan ook bedanken voor de steun en het vertrouwen!limarhelm Neem ook eens een kijkje op hun site: www.limar.com

 
limarhelm2

20:39 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |