04-10-10

Kona dag 5 - Hawi

We zijn ondertussen al aan dag 5. Vandaag stond er een lange rit richting Hawi op het programma. Vertrekkend van aan onze stamkroeg - the coffeeshop - zou het zo een 150km zijn. Ik mocht nog enkele keren goed doortrekken van de trainer. Tegen een uur of 9 zijn Alain, Bert en ik vertrokken. Na een 25tal km heb ik me reeds op kop gezet om een eerste blokje van 15km af te werken. De benen voelde al beter aan dan bij mijn ritje van donderdag. Na 50km stopten we bij het tankstation,dat eigenlijk gelegen is aan de voet van de weg richting de klim naar Hawi, om onze voorraden wat bij te vullen. Daar besloten Bert en Alain reeds terug te keren, zodat ik noodgedwongen in mijn eentje verder moest. De klim naar Hawi was vrij lastig aangezien het wind op kop was. Het eerste deel van de afdaling, tijdens het terugkeren, ging natuurlijk zeer vlot. Bergaf en wind mee miste ik wel mijne 11 vanachter (kleinste tandwiel van cassette). Toen ik terug kwam bij het tankstation (na 103km) had ik nog steeds een gemiddelde van meer als 35km/u. De lange weg terug naar de coffeeshop was het heel de tijd lekker wind op kop. Daar besloot ik dan ook mijn laatste blokje af te werken. Tijdens dit blokje kwam ik nog Nico Huybrechts tegen, die ook solo op weg was. Hij had blijkbaar een minder vlotte vlucht gehad als wij, dit was vooral te wijten aan de onverwachte staking. Na km 125 begon ik terug serieus last te krijgen van doorzitwondjes op mijn zitvlak, veroorzaakt door het vele fietsen. Ik kon niet meer gaan liggen op mijn stuur en besloot dan om de rest van het parcours aan een slakkengangetje af te werken om verder onheil te voorkomen. Gelukkig stonden Alain en Bert mij na een kleine 140km reeds op te wachten, zodat ik daar mijn ritje kon beëindigen.  Zij hadden de laatste 10km in een ongelofelijke regenbui gezeten. Voor mij zal er de volgende twee dagen geen fietsen op het programma staan, zodat ik alle wondjes goed kan laten genezen. In de late namiddag zijn we dan ook nog eventjes gaan loszwemmen in de zee.

’s Avonds hebben we het wk wielrennen nog rechtsreeks kunnen volgen via internet. Spijtig genoeg stond er geen Belg op het hoogste schavotje. We hadden graag de Phil zien winnen.

Tegen een uur of 21 zijn dan ook Johan Van den Broeck en de Mille aangekomen in Kona. Hun vlucht was blijkbaar ook wel vlotjes verlopen, enkel Johan zijn fiets was er niet bij.

IMG_1205.JPGIMG_1221.JPG

01:54 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-10

Dag 4 - Los tres marcellos

De dag begon weer rustig vandaag op Kona. Het weer is nog altijd niet hoe het zou moeten zijn. Alléé, voor mij geen probleem hoor. Te warm is ook niet goed. Na ons ontbijt hebben we een ochtendtraining gedaan in het openlucht zwembad. Een trainingske van een 3-tal km met 8 keer 50m snel in. Ook Rutger Beke, Frederik Van Lierde en Tinne Deckers waren er hun baantjes aan het trekken. Ze zagen er alle drie scherp uit. Na de training kregen we de opmerking van Rutger dat we precies “los tres marcellos” waren. Onze  euro viel niet meteen, maar bleek dat we alle drie een zwart marcelleke aan hadden. Bij deze zijn dus “los tres marcellos” geboren: Marcelle, Marcello et Celle. Een filmpje en foto vind je hieronder. Na ons zwembadbezoek trokken we weer naar onze stamkroeg – the coffeeshop.

’s Middags een beetje gegeten en daarna een dutje gedaan. Rond 14u30 ben ik dan gaan lopen voor een fartlek (wisselende tempo’s) van een uurtje. De bedoeling was dat ik op één van de heetste momenten van de dag ging lopen, om te zien hoe de benen zouden reageren. Spijtig genoeg was het weer wat overtrokken. De benen voelde goed aan en ik liep, spelenderwijs, een kleine 14km.

’s Avonds werd er eens niet gekookt door Alain en gingen we iets eten in één van de plaatselijke restaurantjes, de Lava Java. Morgen staat er nog een ritje van 150km op het programma met 4 blokjes van 15km tegen wedstrijdtempo.

100_4516.JPG


08:44 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-10

Kona Dag 3 - Gekke Amerikanen

Dag 3, mooie dag vandaag en al een beetje warmer dan de voorbije dagen. De dag begon, zoals gewoonlijk, al rond 6u. Ik was de avond daarvoor rond 20u30 al gaan slapen, kon echt mijn ogen niet meer openhouden. De dag begonnen met een goed ontbijt, waarna we tegen 8u45 richting coffeeshop vertrokken om van daaruit onze fietstocht te starten. Bert deed een training van ongeveer 150km achter de auto. Ikzelf deed, op mijn eentje, een extensieve rit van 80km tegen een gemiddelde van ongeveer 33km/u. De benen voelde de eerste 15km eigenlijk niet goed aan, daarna beterde het wel een beetje. Maar een echt goed gevoel heb ik nooit gehad. De warmte viel mee en er was niet echt superveel wind. Na mijn ritje ben ik dan terug gestopt bij de coffeeshop, waar ik met een frappé (koude koffiedrank) wachtte op Alain en Bert.  Bij mij op het terras zaten ook drie locale Amerikanen, waarvan de ene al wat gekker als de andere. De ene probeerde mij een wonderdrankje (eigenlijk gewoon water) aan te smeren. Alles kon je ermee genezen en je kon er Hawaii mee winnen. Later probeerde hij Alain nog te overtuigen door hem oa grappige poses te laten aan te nemen. Spijtig genoeg waren toen de batterijen van mijn camera leeg. Een andere Amerikaan had het over allerlei complot theorieën die hun basis vonden in Europa. Het ging over een nieuwe wereldorde die de wereld onder één leider plaatste… Ik heb daar zeker 2u gezeten en ik moet zeggen dat ik mij geen seconde verveeld heb.

’s Avonds heeft Alain ons nog een lekkere spaghetti klaar gemaakt. Een filmpje vinden jullie hieronder terug.

07:58 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-09-10

Hawaii dag 2

Dag 2 op Kona. Gisteren vroeg ons bed in gekropen, ik denk dat ik voor 21u al aan het slapen was. ’s Nachts wel regelmatig wakker geworden, maar voor de rest een goede nachtrust gehad. Tegen 5u30 ben ik opgestaan. Om dan tegen 6u30, samen met Alain, enkel gewapend met onze loopsloefen en loopshortje, te vertrekken voor een kort duurloopje van ongeveer  10km. De temperatuur was zalig. De benen voelde ook wonderwel goed aan. Hier was ik wel een beetje bang voor, aangezien ik vorig jaar nooit dit gevoel heb gehad tijdens mijn verblijf in Hawaii. Het was wel nog niet zo warm, dus we zullen zien wat de volgende dagen brengt.100_4503.JPG

In de voormiddag zijn Bert en Alain dan ook nog een fietstochtje gaan maken van ongeveer 130km. Ik had veel zin om mee te gaan, maar dit stond niet op mijn schema. Ik heb me dan maar bezig gehouden met enkele uurtjes rusten.

In de namiddag, rond een uur of drie, zijn we dan even naar de bikeshop gereden om mijn fiets te laten nazien. Vervolgens zijn we nog enkele kilometers gaan zwemmen in het openlucht zwembad. Daar kwamen we ook enkele vrouwelijke topfavorieten tegen, waaronder Mirinda Carfrae, waar ik al enkele keren in St-Croix samen met  logeerde. Zij was hier vorige editie nog tweede en had de snelste looptijd bij de vrouwen ooit. Ook kwamen we Sofie Goos tegen, één van onze eigen topvrouwen.

Als ik iedereen hier bezig hoor, heb ik de indruk dat er nog serieus zwaar getraind wordt. Ikzelf hou me netjes aan mijn schema, ook al is dit niet altijd even gemakkelijk. De volgende dagen ga ik sowieso eventjes een tandje bijsteken.

07:59 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-09-10

Kona dag 1

De eerste dag in Kona zit er bijna op. Het was een rustig dagje. Het eerste wat me vandaag opviel, was dat het minder warm is dan vorig jaar. Toen was het echt vanaf dag 1 puffen en zweten. Vandaag heb ik dit nog niet echt ervaren. Het is aangenamer warm, wel met een hoge vochtigheidsgraad natuurlijk. ’s Morgens zijn we in het zonnetje 3 km gaan los zwemmen in het openlucht zwembad. Zeer leuke afwisseling in vergelijking met de laatste trainingen in België. Daarna hebben we het een beetje rustig aan gedaan om dan tegen 14u30, 60 km te gaan losfietsen. Zowel het zwemmen als het fietsen, voelde goed aan. Enkel een wat loom gevoel, maar dit is te wijten aan de jetlag. Verder zal ik één van de dagen nog eens langs de bikeshop moeten passeren, want mijn versnelling slaagt soms over. Wat wel gevaarlijk kan zijn wanneer je gaat rechtstaan op de trappers…100_4499.JPG

Zojuist heeft Alain een zeer lekkere wokmaaltijd met tonijn voor ons klaar gemaakt. Handig toch zo een goede kok die mee is.

Ook zijn er al relatief veel atleten aanwezig hier op het eiland, in vergelijking met vorig jaar. Van de Belgen zijn we vandaag enkel Wim Van De Wielle tegen gekomen.

Morgen staat er weer een rustig dagje op het programma, met wat lopen en zwemmen. De dagen daarna gaat het trainingsritme dan weer voor eventjes de hoogte ingaan.

 100_4488.JPG100_4486.JPG

100_4494.JPG

17:43 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-09-10

Op weg naar Hawaii

Nog even een kort tekstje voor ik, morgenvroeg, op het vliegtuig stap richting Kona, Hawaii. Wanneer ik daar ben, heb ik tijd genoeg om elke dag iets te posten op mijn blog. Dit zal ik dan ook proberen te doen zodat jullie op de hoogte blijven van ons reilen en zeilen onder de Hawaïaanse zon. Eigenlijk ben ik wel blij dat kan vertrekken, want de laatste trainingen verliepen hier in de gietende en koude regen. Niet echt de ideale voorbereiding, als je weet wat ons ginder te wachten staat…

Morgenvroeg vertrek ik samen met Bert Jammaer en Alain Vervoort. De eerste week zitten we daar nog met ons gedrieën, de tweede week komen er nog drie mensen bij waaronder Johan Van den Broeck en Bert’s papa.

Het zal een lange reis worden van drie vluchten, goed voor een 25-tal uren. Hopelijk verloopt alles vlot.

De volgende keer dat jullie van mij horen zal het vanuit Hawaii zijn. Groeten!

21:42 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-10

2de plaats halve triatlon Eupen

Het is lang geleden dat ik nog eens iets gepost heb op mijn blog. Mijn voorbereiding naar Hawaii toe is ondertussen goed op gang gekomen, dus ga ik nu proberen wekelijks terug iets te posten.

Na mijn kwalificatie op de maagdeneilanden (70.3 Saint-Croix) had ik wel een dipje. Vorig seizoen was dit niet anders. Ik heb begin juni dan toch nog twee wedstrijden mee gedaan. Dat resulteerde in een 3de plaats  in Terheijden en een 5de plaats tijdens de Moezeltriatlon in Duitsland. Na de wedstrijd in Duitsland kreeg ik pijn in mijn rechterknie en nadien heb ik er een hele tijd mee gesukkeld. Ik heb een dikke twee weken helemaal niet kunnen lopen en de weken nadien werden de kilometers stilletjes aan terug opgedreven, maar dan zonder enige vorm van intensiteit.

Ondertussen ben ik ook een samenwerking begonnen met Stijn Demeulemeester. Sinds 4 weken stelt hij mijn algemene planning en fietsschema op. Eddy Verbinnen  doet nog steeds de zwemschema’s en Paul Fierens de loopschema’s. Voor mij is dit een veel relaxere manier van werken. Daarvoor trainde ik gewoon van dag tot dag.  Ik trainde eigenlijk vooral hoe ik me voelde. Nu is alles veel beter op elkaar afgestemd en dit geeft me wel een beter gevoel.

De eerste test, onder de nieuwe coach, was Eupen (halve triathlon). Zwemmen ging de laatste weken zeer goed. Tijdens het fietsonderdeel was het vooral zien of dat de nieuwe trainingen resultaat opleverden. En het looponderdeel was een beetje afwachten, aangezien ik niet meer zoveel gelopen had wegens de boven vermelde knieblessure. Ook was het nog afwachten of dat de knie het wel zou houden op zo een zwaar parcours.

De race zelf dan… Zwemmen ging vlotjes, goed gevoel. Mijn splinternieuwe wetsuit Xterra Vector zwemt  trouwens geweldig goed! Beste wetsuit dat ik ooit gehad heb. Bedankt Minneke en Maggie van Maho Aqua  (www.mahoaqua.be) voor de sponsoring! Met een minuut achterstand kom ik  als 3de uit het water, met voor mij 2 Nederlanders. In het begin van het fietsonderdeel heb ik wat problemen met mijn drinkbus die tussen mijn stuur hangt. Deze is helemaal losgekomen en door de schokken klets al de sportdrank over mij. Hierdoor beland ik bijna in het decor, ik kan me gelukkig nog net op tijd corrigeren.  Het duurt niet lang voor ik beide Nederlanders te pakken heb. Uiteindelijk vormt zich een groep van 4, met 2 mannen die meedoen in team (er was ook ploegencompetitie) en de Nederlander Biggelaar en ik. De 2de ronde probeer ik van deze groep weg te rijden, maar durf niet goed doorzetten met het risico mezelf op te blazen. Ik voel wel dat ik ronde per ronde sterker wordt. De benen voelen goed aan. Tijdens de laatste ronde, op een lang stuk klimmen, ga ik op kop rijden en zie dat de rest moet lossen. Met nog maar 10 kilometer te gaan besluit ik dan maar door te trekken. Uiteindelijk kom ik als eerste, met twee minuten voorsprong,de wisselzone in. Dus het gedacht dat ik nog 2’ pak op 10km geeft me wel een goed gevoel. Had ik maar wat vroeger durven doorrijden…
Door het in de war gelopen voedingsschema (lees drinkbus), voel ik wel opkomende krampen. Waarschijnlijk een combinatie van te weinig vocht en te weinig koolhydraten. Het lopen verloopt verder vrij vlotjes, ik kan wel niet echt doorgaan. Toch blijf ik aan kop lopen.  Na 17 kilometer aan de leiding gelopen te hebben, komt de Nederlander Biggelaar steeds dichterbij.  Hij heeft me dan uiteindelijk toch nog te pakken.  Uiteindelijk kom ik als tweede over de meet met een achterstand van ongeveer 30”.   Zeer spannende wedstrijd voor de supporters! Derde wordt Nico Huybrechts.

Een zeer geslaagde test, waaruit blijkt dat de samenwerking met Stijn, al na 4 weken toch zijn vruchten reeds begint af te werpen.

100_4369.JPG100_4374.JPG

10:21 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |