04-10-10

Kona dag 5 - Hawi

We zijn ondertussen al aan dag 5. Vandaag stond er een lange rit richting Hawi op het programma. Vertrekkend van aan onze stamkroeg - the coffeeshop - zou het zo een 150km zijn. Ik mocht nog enkele keren goed doortrekken van de trainer. Tegen een uur of 9 zijn Alain, Bert en ik vertrokken. Na een 25tal km heb ik me reeds op kop gezet om een eerste blokje van 15km af te werken. De benen voelde al beter aan dan bij mijn ritje van donderdag. Na 50km stopten we bij het tankstation,dat eigenlijk gelegen is aan de voet van de weg richting de klim naar Hawi, om onze voorraden wat bij te vullen. Daar besloten Bert en Alain reeds terug te keren, zodat ik noodgedwongen in mijn eentje verder moest. De klim naar Hawi was vrij lastig aangezien het wind op kop was. Het eerste deel van de afdaling, tijdens het terugkeren, ging natuurlijk zeer vlot. Bergaf en wind mee miste ik wel mijne 11 vanachter (kleinste tandwiel van cassette). Toen ik terug kwam bij het tankstation (na 103km) had ik nog steeds een gemiddelde van meer als 35km/u. De lange weg terug naar de coffeeshop was het heel de tijd lekker wind op kop. Daar besloot ik dan ook mijn laatste blokje af te werken. Tijdens dit blokje kwam ik nog Nico Huybrechts tegen, die ook solo op weg was. Hij had blijkbaar een minder vlotte vlucht gehad als wij, dit was vooral te wijten aan de onverwachte staking. Na km 125 begon ik terug serieus last te krijgen van doorzitwondjes op mijn zitvlak, veroorzaakt door het vele fietsen. Ik kon niet meer gaan liggen op mijn stuur en besloot dan om de rest van het parcours aan een slakkengangetje af te werken om verder onheil te voorkomen. Gelukkig stonden Alain en Bert mij na een kleine 140km reeds op te wachten, zodat ik daar mijn ritje kon beëindigen.  Zij hadden de laatste 10km in een ongelofelijke regenbui gezeten. Voor mij zal er de volgende twee dagen geen fietsen op het programma staan, zodat ik alle wondjes goed kan laten genezen. In de late namiddag zijn we dan ook nog eventjes gaan loszwemmen in de zee.

’s Avonds hebben we het wk wielrennen nog rechtsreeks kunnen volgen via internet. Spijtig genoeg stond er geen Belg op het hoogste schavotje. We hadden graag de Phil zien winnen.

Tegen een uur of 21 zijn dan ook Johan Van den Broeck en de Mille aangekomen in Kona. Hun vlucht was blijkbaar ook wel vlotjes verlopen, enkel Johan zijn fiets was er niet bij.

IMG_1205.JPGIMG_1221.JPG

01:54 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-10-10

Dag 4 - Los tres marcellos

De dag begon weer rustig vandaag op Kona. Het weer is nog altijd niet hoe het zou moeten zijn. Alléé, voor mij geen probleem hoor. Te warm is ook niet goed. Na ons ontbijt hebben we een ochtendtraining gedaan in het openlucht zwembad. Een trainingske van een 3-tal km met 8 keer 50m snel in. Ook Rutger Beke, Frederik Van Lierde en Tinne Deckers waren er hun baantjes aan het trekken. Ze zagen er alle drie scherp uit. Na de training kregen we de opmerking van Rutger dat we precies “los tres marcellos” waren. Onze  euro viel niet meteen, maar bleek dat we alle drie een zwart marcelleke aan hadden. Bij deze zijn dus “los tres marcellos” geboren: Marcelle, Marcello et Celle. Een filmpje en foto vind je hieronder. Na ons zwembadbezoek trokken we weer naar onze stamkroeg – the coffeeshop.

’s Middags een beetje gegeten en daarna een dutje gedaan. Rond 14u30 ben ik dan gaan lopen voor een fartlek (wisselende tempo’s) van een uurtje. De bedoeling was dat ik op één van de heetste momenten van de dag ging lopen, om te zien hoe de benen zouden reageren. Spijtig genoeg was het weer wat overtrokken. De benen voelde goed aan en ik liep, spelenderwijs, een kleine 14km.

’s Avonds werd er eens niet gekookt door Alain en gingen we iets eten in één van de plaatselijke restaurantjes, de Lava Java. Morgen staat er nog een ritje van 150km op het programma met 4 blokjes van 15km tegen wedstrijdtempo.

100_4516.JPG


08:44 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-10

Kona Dag 3 - Gekke Amerikanen

Dag 3, mooie dag vandaag en al een beetje warmer dan de voorbije dagen. De dag begon, zoals gewoonlijk, al rond 6u. Ik was de avond daarvoor rond 20u30 al gaan slapen, kon echt mijn ogen niet meer openhouden. De dag begonnen met een goed ontbijt, waarna we tegen 8u45 richting coffeeshop vertrokken om van daaruit onze fietstocht te starten. Bert deed een training van ongeveer 150km achter de auto. Ikzelf deed, op mijn eentje, een extensieve rit van 80km tegen een gemiddelde van ongeveer 33km/u. De benen voelde de eerste 15km eigenlijk niet goed aan, daarna beterde het wel een beetje. Maar een echt goed gevoel heb ik nooit gehad. De warmte viel mee en er was niet echt superveel wind. Na mijn ritje ben ik dan terug gestopt bij de coffeeshop, waar ik met een frappé (koude koffiedrank) wachtte op Alain en Bert.  Bij mij op het terras zaten ook drie locale Amerikanen, waarvan de ene al wat gekker als de andere. De ene probeerde mij een wonderdrankje (eigenlijk gewoon water) aan te smeren. Alles kon je ermee genezen en je kon er Hawaii mee winnen. Later probeerde hij Alain nog te overtuigen door hem oa grappige poses te laten aan te nemen. Spijtig genoeg waren toen de batterijen van mijn camera leeg. Een andere Amerikaan had het over allerlei complot theorieën die hun basis vonden in Europa. Het ging over een nieuwe wereldorde die de wereld onder één leider plaatste… Ik heb daar zeker 2u gezeten en ik moet zeggen dat ik mij geen seconde verveeld heb.

’s Avonds heeft Alain ons nog een lekkere spaghetti klaar gemaakt. Een filmpje vinden jullie hieronder terug.

07:58 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |