08-10-09

DAY 7 - Relaxing

Ik had me voorgenomen om vandaag een rustdagje in te lassen. Omdat ik het uiteindelijk toch niet zag  zitten een hele dag niets te doen, ben ik maar een beetje gaan trainen met den BJ en den Ally V . Eerst wat losfietsen tot aan de “coffeeshop”, daar een koffietje drinken met de rest van de gang, die ons gevolgd waren met de auto. Van daaruit richting bikeshop om nog wat inkopen te doen en dan nog een heel klein zwemmeke te doen. Heb daar ook een interview afgenomen van den Ally V. Dat filmpje kan je hieronder terug vinden (luid genoeg zetten). Na het zwemmen zijn we ons dan ook nog gaan registreren. Nu kunnen we niet meer terug!

Voor de rest van de dag eigenlijk alleen maar gerust. Om zaterdag zo fris mogelijk aan de start te verschijnen.

Het hele Ironman gebeuren is hier al enkele dagen serieus op gang geschoten. Echt wel een zalige sfeer dat hier hangt. Al die atleten die aan het trainen zijn op Ali’i Drive. Aan bruin gebronsde, afgetrainde basten geen gebrek hier!  Allerlei commerciële standjes die hier uit de grond schieten. Echt geweldig!

Hieronder vind je nog een filmpje en enkele foto's terug.100_3777100_3778100_3783

08:50 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-10-09

DAY 6 - GEVONDEN

Heb echt een geweldige nacht achter de rug! Wat een opluchting. Heb van 21u tot 6u kunnen slapen. Voelde me ook stukken beter. Hoop dat de volgende nachten er ook zo gaan uitzien.

Ik ben vandaag nog maar eens op zoek gegaan naar mijn goede loopbenen. We waren eerst van plan om in de late namiddag te gaan lopen. Maar kon mee eigenlijk niet meer houden en ben dan maar om 11u in mijn eentje vertrokken. De rest van de bende is dan wat gaan zwemmen. Van de trainer mocht ik eens een paar keer goed doortrekken om die benen eens goed wakker te krijgen. Dat heb ik dan ook gedaan. Ik heb eerst wat losgelopen tot aan het drankstandje van Gatorade (nog eens even testen of mijn maag dit wel verdraagt). Daar heb ik dan een heel bekertje gedronken en heb dan een halve mijl goed doorgelopen. Terug losgelopen tot aan de drankstand, gedronken en weer een halve mijl doorgelopen. De benen voelde al veel beter aan. Was een serieuze opsteker! Want ik had er wel schrik voor. Ze zijn nog niet helemaal “a point”, maar we hebben nog steeds enkele dagen. En heet dat het was. Toen ik thuis kwam moest ik mij recht naar de douche begeven of ik maakte alles kletsnat100_3744

LONI KLAAR VOOR HAAR 40' DUURLOOP!!!

In de namiddag ben ik dan een bezoekje gaan brengen aan de clan  Bruno Clerbout “Bruce”. Eventjes ginder een terrasje gedaan met Kurt Lobbestael, goede vriend en trainer van den Bruce. Dit alles heb ik op het gemakje met de fiets gedaan, zodat ik toch een heel klein beetje heb los gefietst.100_3746

Ondertussen is Tony, een vriend van den Alain, gearriveerd. En deze avond komen Johan Van den Broeck en de Mil (papa van den Bert) aan.  

08:08 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-10-09

DAY 5 - LAST WEEK

De laatste week is aangebroken. Tijd om het wat rustiger aan te doen ook. Heb het dan ook nodig, want geraak precies niet gewoon aan, ofwel het hawaiiaanse  weer of aan de hawaiiaanse tijdszone. Ik word altijd veel te vroeg wakker en slaap, naar mijn goesting, ook veel te weinig.

Vandaag hebben we niet veel gedaan. Eerst, samen met Alain, de eerste lus van het fietsparcours gaan verkennen en dan doorgereden tot aan Energy lab. Daar enkele fotootjes getrokken en een klein filmpje dat je hieronder kan terug vinden. We zijn daarna verder gereden tot aan het zwembad, om daar dan enkele duizenden yards af te leggen. We kwamen daar ook  Dirk Baelus tegen, die het voor zaterdag volledig zag zitten.

Voor de rest eigenlijk ni veel meer gedaan vandaag, buiten eindelijk een beetje slapen en wat internetten. Onze chefkok Alain moest zijn goede vriend Tony gaan halen op de luchthaven. Bijgevolg hadden we dus geen eten… Ik heb dan maar wat pannekoekjes gebakken voor iedereen. Tis ne keer iets anders. 100_3733

08:06 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-10-09

DAY 4 - GEZOCHT

Een kort verslagje vandaag , want het is bijna bedtijd. Deze morgen weer om 4u wakker geworden, omdat ik mijne wekker weer was vergeten af te zetten! Nog een uurtje liggen woelen om dan uiteindelijk om 5u op te staan. Zou toch graag eens wat langer slapen… Om 10u stond er een rustige looptraining op het programma. Ik was eens benieuwd of mijn benen al een beetje beter zouden zijn. Dit was dus niet het geval. Ik vind mijn goede loopbenen voorlopig niet terug. Maar geen paniek, ik heb nog een hele week om ze te zoeken. 100_3707

Na de middag ben ik dan met Alain en Bert nog een ocean swimmeke gaan doen. Toch elke keer weer zalig. Alleen het water smaakt niet zo lekker. Een kort zwemmeke is het geweest van een 35’. Daarna zijn we nog, op het gemakske, een terrasje gaan doen.

Op het avondmenu van chefkok Alain stond vandaag kip aangebakken met look en korianderblaadjes, een diverse van gewokte  groentjes en rijst gekookt in het kookvocht van de groentjes. Het heeft ons weer gesmaakt!!!

08:06 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-10-09

KONA DAY 3 - parcoursverkenning

Het was vandaag weer een mooie dag  op Kona. Wat had je anders verwacht… Vandaag stond er een laatste lange fietstraining van een goede 150 kilometer  op het programma. We namen eerst de auto tot aan “The coffeeshop”, ongeveer ter hoogte van Energy lab (deel van het loopparcours wat natuurgebied is en waar het zeer heet is). Vandaar vertrokken we richting het keerpunt in Hawi. Het was te hopen dat ik een betere dag had dan gisteren. De nachtrust was in elk geval al een beetje beter geweest. Van 21u tot 4u toch kunnen doorslapen. Daarna nog een dik uurtje wakker gelegen, maar uiteindelijk dan nog tot 6u30 verder kunnen dodo doen.  100_3674
De benen voelde in het begin niet goed aan en mijn hartslag was echt wel abnormaal hoog. De mannen( Bert en Alain)  gingen tot aan onze eerste drinkstop  goed tempo rijden. Ondanks mijn hoge hartslag ging alles vrij goed. Tijdens onze eerste stop (na 48km) heb ik ne frisse cola gedronken en nadien voelde ik mij eigenlijk al een stuk beter. Mijn hartslag nam ook weer, relatief, normale waarden aan. Heel de klim naar Hawi was het pal wind op kop, maar de benen voelde eigenlijk zeer sterk aan. Aan het keerpunt hebben de dames (Heleen en Loni) nog eventjes een fotootje van ons getrokken en weg waren we weer. Ondertussen kwamen we ook de clan Helin, gebroeders Veldeman, Tomas Mannaert en Co tegen. Een van de gebroeders Veldeman had juist kennis gemaakt met  het Hawaïaanse canvas. Er stonden daar nogal felle zijdelinkse rukwinden. Gelukkig was er, buiten enkele schaafwonden, niets erg aan de hand. IMGP4970
De
rest van de rit hebben we een goed tempo aangehouden zodat we uiteindelijk terug aan “the coffeeshop”  kwamen na 153 kilometer met een gemiddelde van 35km/u. Ik heb dan meteen mijn loopschoenen aangetrokken en heb nog een kleine 20’ gelopen. Het ging dus vandaag al een beetje beter. Morgen staat er terug een looptraining op het programma. Ik ben eens benieuwd…

Aloha!!!

09:07 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-10-09

DAY 2 - jetlag

Vandaag heb ik aan de lijve ondervonden dat ik de omstandigheden toch wel een beetje onderschat heb. Ik heb een zeer slechte nacht achter de rug, iets wat me thuis zelden overkomt. Rond 21u-22u zijn we in ons bed gekropen. Daarna ben ik minstens elk uur wel één keer wakker geworden om naar het toilet te gaan. Echt verschrikkelijk lastig. Rond 3u kon ik dan echt niet meer slapen en heb ik nog tot 5u wakker gelegen. Uiteindelijk was ik het liggen een beetje beu en ben ik maar een beetje beginnen te chatten met enkele mensen thuis. Om 6u hebben we dan ontbeten. Het plan was dat we rond 10u een duurloop gingen doen van 1u30’. Bert was al vroeger vertrokken dus gingen Alain en ik met ons tweeën. Ik was daarvoor nog eventjes in slaap gevallen en voelde mij dan ook verschrikkelijk toen ik wakker werd. Hoofdpijn, rugpijn, moe,… Toch maar mee vertrokken met Alain en ik moet zeggen, het is  geen pleziertochtje geweest. Mijn benen waren verschrikkelijk slecht, ik denk dat als ik zo een benen heb met de wedstrijd dat ik zelfs aankomen kan vergeten. Ik heb harder afgezien dan dat ik dacht te gaan afzien op de wedstrijd. Mijn ambities werden al meteen veel bescheidener, eerst zien dat we kunnen aankomen… Nu soit, we zijn nog maar 2 dagen hier en de ene past zich sneller aan dan de andere. Hopelijk is dit enkel te wijten aan een jetlag. Zondag proberen we opnieuw.100_3596

Voor de rest van de dag heb ik nog wat gerust. Tegen 16u ben ik met Alain dan nog een 45’ gaan zwemmen in de oceaan. Schitterend om te zwemmen hier . Je ziet constant de tropische vissen en schilpadden onder je doorzwemmen. Haaien ben ik gelukkig nog niet tegen gekomen, maar het schijnt dat ze hier wel zitten…100_3609


Terwijl ik dit verslagje schrijf is Alain weer een lekkere maaltijd aan het bereiden. Spaghetti met tonijn en een groentemix van broccoli, wortelen en selder. We hebben wel chance met zo een kok in ons midden!

Morgen gaan we het grootste deel van het fietsparcour verkennen. Goed voor een 150tal kilometer. Hopelijk zijn de benen dan een beetje beter…

07:49 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-10-09

Day 1 - KONA

Gisteren zonder veel problemen aangekomen in Kona. Nog eventjes langs de supermarkt gepasseerd om wat eten te kopen voor de volgende dag. En hopend op een goede nachtrust lagen we dan  uiteindelijk rond 22u in ons bed.100_3561

’s Morgens was het al vroeg dag. Om 6u begint het licht te worden en verduisterende gordijnen die zijn hier niet. Dus het is opstaan met de zon hier.  We hebben dan rustig ontbeten. In België was het avond, met gevolg dat ik echt wel zeer grote honger had. Daarna hebben we onze fietsen in elkaar gestoken. Bleek dat mijn fiets toch niet ongehavend de luchthaven verlaten had. Mijn achterderailleur  stond helemaal scheef. Dan maar naar die fietswinkel. Daar bleek dan dat hij helemaal kapot was. Ze hebben er daar dan een nieuwe opgezet. 240 dollar…zet maar op de rekening van American Airlines … In de fietswinkel kwamen we ook nog enkele andere Belgen tegen zoals Joeri Gokel, Pieter Helin, Stijn en Stefaan Veldeman en Thomas Mannaert.

100_3559100_3558

Onze voormiddag werd verder nog ingevuld door een rustige zwemtraining in het nabij gelegen openlucht zwembad.  Daar kwamen we dan Bruno Clerbout, Frederik Van Lierde en Tinne Deckers tegen. Ik denk dat we ondertussen alle Belgen al bijna gezien hebben. We hebben een training gedaan van om en bij de 3000 meter. Het was een beetje moeilijker tellen aangezien het een 25 yards zwembad was. Voor de geïnteresseerden, 1 yard is 0,9144 meter. 25 yards is dus 22,86 meter. Dus op 1000 meter verlies je een 85-tal meter.100_3556                         NO DRAFTING ALAIN!!!

Later in de namiddag zijn we nog 45 kilometer gaan losfietsen. Ondanks dat het een beetje overtrokken was, was het wel “lekker” warm en goed zweten. Veel drinken is de boodschap hier.  's Avonds hebben we nog een lekkere maaltijd gegeten, geprepareerd door chef Alain.

07:41 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |