08-10-10

Hawaii dag 10 - pronostiek

Gisteren begonnen de zenuwen stilaan op te komen.  Vandaag was het eigenlijk al terug wat beter. Deze morgen ben ik 20’ gaan “loslopen”.  We logeren op het einde van Alii Drive en voor los te lopen is het hier eigenlijk niet ideaal. Ofwel bergop, ofwel bergaf. Later op de dag moest Bert nog naar de pro-briefing. Jaja, voor diegene die het nog niet moesten weten. Bert start zaterdag bij de profs, hij is tweevoudig winnaar van de Iroman Lanzarote. Daarna zijn we nog een beetje gaan los zwemmen in de oceaan. En voor de rest van de dag…inderdaad,  in mijn bed gelegen met mijn compressiesokken aan en mijn benen omhoog. Ik zal blij zijn als ik zaterdag mezelf is kan laten gaan.

De start van de profs is zaterdagmorgen om 06u30(18u30 in België) en wij starten om 07u00(19u in België). De wedstrijd kan je volgen op www.ironman.com. Ik ga mezelf aan een kleine pronostiek wagen. Ik verwacht een strijd voor de overwinning tussen 5 atleten, Craig Alexander(winnaar vorige 2 edities), Rasmus Henning, Andreas Realaert, Chris Lieto en natuurlijk niet te vergeten onze eigen Marino Vanhoenacker. Ik gok zelf op een overwinning van Rasmus Henning.  Verder kan misschien Rutger Beke nog voor een verassing zorgen. Voor Bert Jammaer en Frederik Van Lierde hoop ik rond een 10-15de plaats. En Dennis Devriendt (2de in Klagenfurt achter Marino) heb ik minder zicht op,aangezien het zijn eerste deelname is. Bij de vrouwen is er eigenlijk maar één topfavoriete, en dat is natuurlijk Chrissie Wellington. De enige die het haar een beetje moeilijk zou kunnen maken op de fiets is Julie Dibens, maar ik denk dat zij daar reeds gaat tekort schieten. Ondanks haar supersnelle loopbenen, gaat Mirinda Carfrea (vorig jaar liep zij een nieuw marathonrecord in Kona,6de tijd overall) waarschijnlijk tekort schieten tijdens het zwem-en fietsonderdeel. En wat kunnen onze eigen twee profvrouwen, Tinne Deckers en Sofie Goos (eerste maal Hawaii). Misschien top 10, maar het zal moeilijk worden want er staat serieus wat kwaliteit aan de start.

IMG_1354.JPGIMG_1343.JPG

09:14 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

hoi gladiator ,klaar voor de strijd? dat zal wel zeker ge blinkt (er knalt vuurwerk uit je oren). met mij alles bon, ik heb me ingeschreven 1/1 roth 9juli 2011. we wensen je veel geluk ,sterkte en morele kracht toe,ga er voor champ .

Gepost door: tony clough | 08-10-10

Hey Koen,

komaan volle gas geven !!

we duimen hier allemaal voor U!!!

Minneke Anouck Maggy & Bob
GO Champ!!

Gepost door: Minneke | 08-10-10

Hey Koen,

we wensen je zeer veel succes ga ervoor !!!
Minneke & co

Gepost door: minneke | 08-10-10

Geniet van de wedstrijd Koen. Voor de rest goed doseren, niet vergeten op tijd te drinken/eten en verder zal het voor jouw geen probleem zijn. We zullen alles live volgen hier in Belgie.

Gepost door: ironman Jos | 08-10-10

Hey Koen,
alles geven he maat!!!
Ge gaat da goed doen!!
Grtz
K & E

Gepost door: Kristof & Evi | 08-10-10

Koen, jij bent een voorbeeld voor ons allemaal! Wat een doorzetting. Jij staat er toch maar weer. Voor de tweede keer. Winnen of verliezen is hier niet meer van tel, jij doet mee, en dat is een wereldprestatie op zich!! Ik kijk echt naar je op.
Dus komaan kampioen, laat eens zien dat jij in je mars hebt! Go go Cynalco!!
Greets and good luck - Peter

Gepost door: Peter Sercu | 09-10-10

!!!! SUCCES !!!!

Gepost door: Tantan | 09-10-10

De commentaren zijn gesloten.