04-10-10

Kona dag 5 - Hawi

We zijn ondertussen al aan dag 5. Vandaag stond er een lange rit richting Hawi op het programma. Vertrekkend van aan onze stamkroeg - the coffeeshop - zou het zo een 150km zijn. Ik mocht nog enkele keren goed doortrekken van de trainer. Tegen een uur of 9 zijn Alain, Bert en ik vertrokken. Na een 25tal km heb ik me reeds op kop gezet om een eerste blokje van 15km af te werken. De benen voelde al beter aan dan bij mijn ritje van donderdag. Na 50km stopten we bij het tankstation,dat eigenlijk gelegen is aan de voet van de weg richting de klim naar Hawi, om onze voorraden wat bij te vullen. Daar besloten Bert en Alain reeds terug te keren, zodat ik noodgedwongen in mijn eentje verder moest. De klim naar Hawi was vrij lastig aangezien het wind op kop was. Het eerste deel van de afdaling, tijdens het terugkeren, ging natuurlijk zeer vlot. Bergaf en wind mee miste ik wel mijne 11 vanachter (kleinste tandwiel van cassette). Toen ik terug kwam bij het tankstation (na 103km) had ik nog steeds een gemiddelde van meer als 35km/u. De lange weg terug naar de coffeeshop was het heel de tijd lekker wind op kop. Daar besloot ik dan ook mijn laatste blokje af te werken. Tijdens dit blokje kwam ik nog Nico Huybrechts tegen, die ook solo op weg was. Hij had blijkbaar een minder vlotte vlucht gehad als wij, dit was vooral te wijten aan de onverwachte staking. Na km 125 begon ik terug serieus last te krijgen van doorzitwondjes op mijn zitvlak, veroorzaakt door het vele fietsen. Ik kon niet meer gaan liggen op mijn stuur en besloot dan om de rest van het parcours aan een slakkengangetje af te werken om verder onheil te voorkomen. Gelukkig stonden Alain en Bert mij na een kleine 140km reeds op te wachten, zodat ik daar mijn ritje kon beëindigen.  Zij hadden de laatste 10km in een ongelofelijke regenbui gezeten. Voor mij zal er de volgende twee dagen geen fietsen op het programma staan, zodat ik alle wondjes goed kan laten genezen. In de late namiddag zijn we dan ook nog eventjes gaan loszwemmen in de zee.

’s Avonds hebben we het wk wielrennen nog rechtsreeks kunnen volgen via internet. Spijtig genoeg stond er geen Belg op het hoogste schavotje. We hadden graag de Phil zien winnen.

Tegen een uur of 21 zijn dan ook Johan Van den Broeck en de Mille aangekomen in Kona. Hun vlucht was blijkbaar ook wel vlotjes verlopen, enkel Johan zijn fiets was er niet bij.

IMG_1205.JPGIMG_1221.JPG

01:54 Gepost door Koen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.