30-09-10

Hawaii dag 2

Dag 2 op Kona. Gisteren vroeg ons bed in gekropen, ik denk dat ik voor 21u al aan het slapen was. ’s Nachts wel regelmatig wakker geworden, maar voor de rest een goede nachtrust gehad. Tegen 5u30 ben ik opgestaan. Om dan tegen 6u30, samen met Alain, enkel gewapend met onze loopsloefen en loopshortje, te vertrekken voor een kort duurloopje van ongeveer  10km. De temperatuur was zalig. De benen voelde ook wonderwel goed aan. Hier was ik wel een beetje bang voor, aangezien ik vorig jaar nooit dit gevoel heb gehad tijdens mijn verblijf in Hawaii. Het was wel nog niet zo warm, dus we zullen zien wat de volgende dagen brengt.100_4503.JPG

In de voormiddag zijn Bert en Alain dan ook nog een fietstochtje gaan maken van ongeveer 130km. Ik had veel zin om mee te gaan, maar dit stond niet op mijn schema. Ik heb me dan maar bezig gehouden met enkele uurtjes rusten.

In de namiddag, rond een uur of drie, zijn we dan even naar de bikeshop gereden om mijn fiets te laten nazien. Vervolgens zijn we nog enkele kilometers gaan zwemmen in het openlucht zwembad. Daar kwamen we ook enkele vrouwelijke topfavorieten tegen, waaronder Mirinda Carfrae, waar ik al enkele keren in St-Croix samen met  logeerde. Zij was hier vorige editie nog tweede en had de snelste looptijd bij de vrouwen ooit. Ook kwamen we Sofie Goos tegen, één van onze eigen topvrouwen.

Als ik iedereen hier bezig hoor, heb ik de indruk dat er nog serieus zwaar getraind wordt. Ikzelf hou me netjes aan mijn schema, ook al is dit niet altijd even gemakkelijk. De volgende dagen ga ik sowieso eventjes een tandje bijsteken.

07:59 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-09-10

Kona dag 1

De eerste dag in Kona zit er bijna op. Het was een rustig dagje. Het eerste wat me vandaag opviel, was dat het minder warm is dan vorig jaar. Toen was het echt vanaf dag 1 puffen en zweten. Vandaag heb ik dit nog niet echt ervaren. Het is aangenamer warm, wel met een hoge vochtigheidsgraad natuurlijk. ’s Morgens zijn we in het zonnetje 3 km gaan los zwemmen in het openlucht zwembad. Zeer leuke afwisseling in vergelijking met de laatste trainingen in België. Daarna hebben we het een beetje rustig aan gedaan om dan tegen 14u30, 60 km te gaan losfietsen. Zowel het zwemmen als het fietsen, voelde goed aan. Enkel een wat loom gevoel, maar dit is te wijten aan de jetlag. Verder zal ik één van de dagen nog eens langs de bikeshop moeten passeren, want mijn versnelling slaagt soms over. Wat wel gevaarlijk kan zijn wanneer je gaat rechtstaan op de trappers…100_4499.JPG

Zojuist heeft Alain een zeer lekkere wokmaaltijd met tonijn voor ons klaar gemaakt. Handig toch zo een goede kok die mee is.

Ook zijn er al relatief veel atleten aanwezig hier op het eiland, in vergelijking met vorig jaar. Van de Belgen zijn we vandaag enkel Wim Van De Wielle tegen gekomen.

Morgen staat er weer een rustig dagje op het programma, met wat lopen en zwemmen. De dagen daarna gaat het trainingsritme dan weer voor eventjes de hoogte ingaan.

 100_4488.JPG100_4486.JPG

100_4494.JPG

17:43 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-09-10

Op weg naar Hawaii

Nog even een kort tekstje voor ik, morgenvroeg, op het vliegtuig stap richting Kona, Hawaii. Wanneer ik daar ben, heb ik tijd genoeg om elke dag iets te posten op mijn blog. Dit zal ik dan ook proberen te doen zodat jullie op de hoogte blijven van ons reilen en zeilen onder de Hawaïaanse zon. Eigenlijk ben ik wel blij dat kan vertrekken, want de laatste trainingen verliepen hier in de gietende en koude regen. Niet echt de ideale voorbereiding, als je weet wat ons ginder te wachten staat…

Morgenvroeg vertrek ik samen met Bert Jammaer en Alain Vervoort. De eerste week zitten we daar nog met ons gedrieën, de tweede week komen er nog drie mensen bij waaronder Johan Van den Broeck en Bert’s papa.

Het zal een lange reis worden van drie vluchten, goed voor een 25-tal uren. Hopelijk verloopt alles vlot.

De volgende keer dat jullie van mij horen zal het vanuit Hawaii zijn. Groeten!

21:42 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |