02-08-10

2de plaats halve triatlon Eupen

Het is lang geleden dat ik nog eens iets gepost heb op mijn blog. Mijn voorbereiding naar Hawaii toe is ondertussen goed op gang gekomen, dus ga ik nu proberen wekelijks terug iets te posten.

Na mijn kwalificatie op de maagdeneilanden (70.3 Saint-Croix) had ik wel een dipje. Vorig seizoen was dit niet anders. Ik heb begin juni dan toch nog twee wedstrijden mee gedaan. Dat resulteerde in een 3de plaats  in Terheijden en een 5de plaats tijdens de Moezeltriatlon in Duitsland. Na de wedstrijd in Duitsland kreeg ik pijn in mijn rechterknie en nadien heb ik er een hele tijd mee gesukkeld. Ik heb een dikke twee weken helemaal niet kunnen lopen en de weken nadien werden de kilometers stilletjes aan terug opgedreven, maar dan zonder enige vorm van intensiteit.

Ondertussen ben ik ook een samenwerking begonnen met Stijn Demeulemeester. Sinds 4 weken stelt hij mijn algemene planning en fietsschema op. Eddy Verbinnen  doet nog steeds de zwemschema’s en Paul Fierens de loopschema’s. Voor mij is dit een veel relaxere manier van werken. Daarvoor trainde ik gewoon van dag tot dag.  Ik trainde eigenlijk vooral hoe ik me voelde. Nu is alles veel beter op elkaar afgestemd en dit geeft me wel een beter gevoel.

De eerste test, onder de nieuwe coach, was Eupen (halve triathlon). Zwemmen ging de laatste weken zeer goed. Tijdens het fietsonderdeel was het vooral zien of dat de nieuwe trainingen resultaat opleverden. En het looponderdeel was een beetje afwachten, aangezien ik niet meer zoveel gelopen had wegens de boven vermelde knieblessure. Ook was het nog afwachten of dat de knie het wel zou houden op zo een zwaar parcours.

De race zelf dan… Zwemmen ging vlotjes, goed gevoel. Mijn splinternieuwe wetsuit Xterra Vector zwemt  trouwens geweldig goed! Beste wetsuit dat ik ooit gehad heb. Bedankt Minneke en Maggie van Maho Aqua  (www.mahoaqua.be) voor de sponsoring! Met een minuut achterstand kom ik  als 3de uit het water, met voor mij 2 Nederlanders. In het begin van het fietsonderdeel heb ik wat problemen met mijn drinkbus die tussen mijn stuur hangt. Deze is helemaal losgekomen en door de schokken klets al de sportdrank over mij. Hierdoor beland ik bijna in het decor, ik kan me gelukkig nog net op tijd corrigeren.  Het duurt niet lang voor ik beide Nederlanders te pakken heb. Uiteindelijk vormt zich een groep van 4, met 2 mannen die meedoen in team (er was ook ploegencompetitie) en de Nederlander Biggelaar en ik. De 2de ronde probeer ik van deze groep weg te rijden, maar durf niet goed doorzetten met het risico mezelf op te blazen. Ik voel wel dat ik ronde per ronde sterker wordt. De benen voelen goed aan. Tijdens de laatste ronde, op een lang stuk klimmen, ga ik op kop rijden en zie dat de rest moet lossen. Met nog maar 10 kilometer te gaan besluit ik dan maar door te trekken. Uiteindelijk kom ik als eerste, met twee minuten voorsprong,de wisselzone in. Dus het gedacht dat ik nog 2’ pak op 10km geeft me wel een goed gevoel. Had ik maar wat vroeger durven doorrijden…
Door het in de war gelopen voedingsschema (lees drinkbus), voel ik wel opkomende krampen. Waarschijnlijk een combinatie van te weinig vocht en te weinig koolhydraten. Het lopen verloopt verder vrij vlotjes, ik kan wel niet echt doorgaan. Toch blijf ik aan kop lopen.  Na 17 kilometer aan de leiding gelopen te hebben, komt de Nederlander Biggelaar steeds dichterbij.  Hij heeft me dan uiteindelijk toch nog te pakken.  Uiteindelijk kom ik als tweede over de meet met een achterstand van ongeveer 30”.   Zeer spannende wedstrijd voor de supporters! Derde wordt Nico Huybrechts.

Een zeer geslaagde test, waaruit blijkt dat de samenwerking met Stijn, al na 4 weken toch zijn vruchten reeds begint af te werpen.

100_4369.JPG100_4374.JPG

10:21 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |