26-05-10

INSIDE TRIATHLON

In St-Croix was ik in een bekend Amerikaans triathlontijdschrift aan het bladeren, Inside triathlon. Er stond een reportage in van Hawaii 2009. Kom ik mezelf daar toch in tegen zeker! Twee keer dan nog wel... Een foto van tijdens het zwemmen en een foto van tijdens het fietsen. Samen op de pagina met Craig Alexander, Chris McCormack en Chrissie Wellington. De foto's staan hieronder...

insidetriathlonSTANDARDulllllllkkSTANDARDulllllllkkMM

22:05 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

03-05-10

WEDSTRIJD ST-CROIX

Het is weeral gepasseerd. Doel bereikt, ticket voor Hawaii is binnen. Zoals ik al eerder, in vorige verslagen aangaf, is het niet gemakkelijk geweest. Vooral het ziek zijn een week voor de race, was niet echt ideaal. Maar we hebben waarvoor we naar hier kwamen!

De race zelf dan. ’s Morgens om 3u30 moesten we al uit ons bed. Nog een beetje eten en dan met de fiets richting start. Zelfs op dit uur was het al lekker warm. In de wisselzone alles klaar gezet en tegen 6u mochten we het water in om naar het kleine eilandje te zwemmen vanwaar de start plaats vond. De meeste zwommen met een skinsuit (zeer dun neopreen zwempak dat vanaf 1 september 2010 verboden wordt). Ikzelf koos ervoor om enkel met mijn nieuwe skinfit plasma te starten. Dit is het toppak van skinfit en is ook speciaal gemaakt om snel te zwemmen. Ondanks de zwarte kleur is het een coldpack, dit wil dus zeggen dat het de zonnestralen reflecteert. Ideaal dus!

De mannelijke profs mochten als eerste starten (met Frederick). Daarna was het om de paar minuten de volgende age-group die mocht starten. Ikzelf vertrok 7’ later. Vanaf de start was ik goed weg. Met drie atleten zwommen we samen. Op een bepaald moment ben ik wel gestopt met zwemmen, omdat ik dacht dat we al moesten afslaan. Bleek dat het nog een beetje te vroeg was. Dus trok ik me terug op gang richting de juiste boei. Als 2de van mijn age-group kwam ik uit het water, vlak achter de eerste. Snel gewisseld en begonnen aan het fietsonderdeel. In het begin voelde de benen weer niet goed aan. Ik heb altijd tijd nodig om goede benen te krijgen. Meestal een 60-tal kilometer. Een beetje teveel eigenlijk. Uiteindelijk kom ik dan toch terecht in een groepje van drie. Een atleet uit mijn age-group en dan nog Jan Sibbersen, ex-prof en nu baas van Sailfish. Hij heeft of had ook het zwemrecord in Hawaii (42’ dacht ik). Er is zeer veel wind op het parcours en dit maakt het zeer lastig.  Zoals ik al eerder zei, begin ik na km 60-70 stilletjes aan goede benen te krijgen. Ik begin dan ook de forcing te voeren en laat mijn twee metgezellen achter. Als eerste amateur en 12de overall begin ik te lopen. De benen voelen niet slecht aan. Ik loop een goed tempo dat ik hoop te kunnen volhouden. Het is zeer warm en ik begin stilletjes aan gaar te worden. Wanneer ik na een paar mijl de Buccaneer (golfterrein) inloop, worden mijn benen loodzwaar. Het is er zeer heet en op sommige plaatsen geen zuchtje wind. Bij het terug uitlopen van de Buccaneer, probeer ik me af te koelen door twee bekertjes ijs vanachter in mijn pakje te kappen. Dit helpt wonderwel zeer goed, spijtig genoeg maar voor even. Zolang dat het ijs niet gesmolten is, gaat het even goed en dan is het weer afzien tot aan de volgende bevoorradingspost.  Op de achtergrond zie ik mijn Amerikaanse collega Jesse Du Bey terugkomen. Hij doet een schitterende wedstrijd. In het begin van de tweede ronde lopen, komt hij mij voorbij gelopen en loopt meteen een heel stuk van mij weg. Plots gaat het bij mij terug beter en ik loop, vlak voor we terug de Buccaneer opdraaien, het gat terug toe. Spijtig genoeg doen de hitte en de hellingen me daar de das om. Jesse loopt terug van me weg. De rest van het loopparcours gaan vrij vlot, alleen zit er niet veel snelheid meer in de benen. Ik neem me dan ook voor om de laatste kilometer vooral de genieten van de sfeer. Dit heb ik in Hawaii niet gedaan en daar had ik achteraf wel spijt van. Dit doe ik dan ook en dit geeft wel een zalig gevoel. Uiteindelijk kom ik dan als 2de amateur over de meet en 13de overall. Ik ben zeer tevreden dat ik mijn ticket weer beet heb, al voelde ik wel dat het ziek zijn me toch wel parten heeft gespeeld.

De andere Belgen deden het ook zeer goed. Frederick werd 7de, al had er wel meer ingezeten. Na de wedstrijd bleken zijn crancks wat vast te zitten. Pieter werd 33ste algemeen en werd 2de in zijn age-group. En vooral…hij mag ook naar Hawaii! Olivier werd 58ste en 15de in zijn age-groupe. Dit was nog maar zijn 2de halve triatlon, na Antwerpen vorig jaar.  Dus knap werk!

DSC_0318

DSC_0129

17:28 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |