30-04-10

FOTO'S

P1010764

DSC_0011

 

DSC_0097

DSC_0069

 

DSC_0032

21:35 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-04-10

St-Croix 2

Nog even een kleine update vanuit het zeer warme St-Croix. Het is hier echt plakken, de warmte is te vergelijken met Hawaii, zeer vochtig.

Lichamelijk voel ik me ondertussen terug tip top in orde. Sinds maandag heb ik elke dag terug kunnen trainen. Gisteren heb ik zelfs een groot deel van het parcours gedaan samen met Pieter De Neve. Normaal ging Frederick ook meegaan, maar hij kreeg problemen met zijn schoenplaatjes. Het klimaat tast hier alles gemakkelijker aan. Het was heet tijdens de fietstraining, maar de benen voelde goed aan.

’s Avonds zijn we dan allemaal samen gaan eten bij Jacky en Joël, ons gastgezin. Het was een hele bende, 6 belgen (4 atleten, Frederick Van Lierde, Pieter De Neve, Olivier Vanhoutteghem en ikke), Timothy O’donell en Mirinda Carfrea, Craig Alexander en zijn gezin. Het was fijn om met zulke toppers samen aan tafel te zitten.

Vandaag gaan we om 11u naar de gezamenlijke verkenning van het zwemparcours. Vorig jaar heb ik dit ook mee gedaan en dit was een leuke ervaring. Het zeewater is hier trouwens superzalig, zeker 30 graden. Je kan er in blijven zwemmen.

Ik probeer voor de wedstrijd nog iets te posten. Die kan je weer live volgen op www.ironman.com

19:36 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-10

ST-CROIX PART 1

Een artikeltje vanop het vliegtuig toen de moraal beneden alle pijl was. Ondertussen gaat het al twee dagen beter. Gisteren heb ik zelfs al 60km kunnen fietsen en 30 minuutjes kunnen lopen... Onderaan nog enkele fotootjes. Incl. mijn nieuw racemonster.

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, zit ik op het vliegtuig richting Chicago. Een vlucht van ongeveer 9u. Daarna neem ik het vliegtuig richting Puerto Rico, waar ik dan de nacht moet doorbrengen om dan ’s morgens mijn laatste vlucht te nemen richting St-Croix,US Virgin Islands.  

Er zijn meerdere redenen geweest dat ik misschien niet op deze vlucht zou zitten. De eerste reden is iedereen natuurlijk bekent. De ontwaking van de Ijslandse vulkaan Eyjafjallajökull, die het luchtruim boven Europa een tijdje op non-actief zette.  Daardoor was het in het begin van de week niet zeker dat ik wel in St-Croix zou geraken. Uiteindelijk kwam het luchtruim terug op gang en kon mijn vliegtuig, zonder vertraging, vertrekken. De tweede reden had te maken met een plotse kwetsuur die kwam opzetten (zie fréjus deel 1). Eerst werd gedacht aan stressfractuur(waardoor ik niet zou mogen deelnemen aan de wedstrijd), daarna bleek de oorzaak een slecht afgesteld schoenplaatje te zijn. Laatste reden was dat ik vlak voor vertrek (woensdag, vrijdagmorgen vertrek) weer zwaar ziek werd. Koorts, spier-en gewrichtspijn, diarree, overgeven, huiduitslag… Een tijdje geleden werd ik hier ook al door getroffen. Dit was kort na het krijgen van een ijzerspuit. Toen had ik de link niet onmiddellijk gelegd, maar nu had ik maandag ook weer een ijzerspuit gekregen. Normaal ben ik zo goed als nooit ziek, dus begon ik mij wel vragen te stellen. Na opvragen van eventuele bijwerkingen van zo een spuit, bleek ik dus alle kenmerken te hebben. Dit was dus de laatste ijzerspuit geweest.

Bijgevolg is de moraal eigenlijk beneden alle pijl. Daar mijn ambitie deze winter nog top 15 halen was, is deze ondertussen al een beetje geslonken. Ik ga dus zeer gelukkig zijn wanneer ik mij terug zou kunnen kwalificeren voor de Ironman in Hawaii, want dat is ook niet zo vanzelfsprekend.

Op de moment zit ik dus vrij “plattekes” op het vliegtuig, maar het is beter. Na drie nachten met weinig slaap, hoop ik toch volgende nacht een beetje bij te slapen. Dan heb ik nog een dikke week om mijn lichaam terug een beetje in “shape” te krijgen. En dan kunnen we alleen maar het beste hopen.

Zaterdagmorgen komt Frederick Van Lierde me oppikken aan de luchthaven. We logeren bij het Amerikaanse koppel, Jacky and Joël, samen met oa de huidige winnaar van Hawaii, Craig Alexander. Hij zal er samen met zijn vrouw en twee kindjes logeren.  Ook de wereldkampioen halve ironman en titelverdediger in St-Croix, Timothy O’Donnel zal er zijn. Samen met zijn vriendin, die tweede was in de voorbije editie van Hawaii, Mirinda Carfrae. Daarnaast komen er ook nog twee andere belgen van het triatlonteam uit Latem. Een bond gezelschap dus!

100_4304

 

100_4309

 

100_4314

 

100_4318

19:39 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-04-10

FRéJUS DEEL 2

We zijn nu reeds een weekje ver in onze stage. Ik heb zonet Cancellara iedereen naar huis zien rijden tijdens  Parijs-Roubaix. Een goede inspiratiebron.

Mijn trainingsweek zag er ook behoorlijk mooi uit. Het positiefste punt is dat ik alweer 5 keer heb kunnen lopen, goed voor een totaal van 55 kilometer.  Dinsdag had ik, na het fietsen, terug pijn aan mijn voet. De ritten daarvoor had ik steeds het gevoel dat ik, als ik op de trappers stond, precies naast mijn carbon fietszool zat. Plaatjes eens gecontroleerd en daaruit bleek dat het plaatje van mijn rechterschoen, een paar mm scheef stond. Heb dit dan recht gezet, en ik moet zeggen dat ik daarna geen last meer heb gehad. Heb vandaag zelfs 1u30’ aan één stuk kunnen lopen. Hopelijk heb ik de oorzaak nu gevonden.  Voor volgende week ga ik de loopkilometers nog een beetje proberen op te drijven. De kwaliteit ga ik wel beperken om het risico op herval te verkleinen.

Voor de rest heb ik hier natuurlijk al vele en zware fietskilometers gedaan. In totaal al 725 kilometer. In  het begin is al dat klimmen natuurlijk een beetje aanpassen, maar nu begint het steeds vlotter te draaien.

Het weer is hier trouwens ook al schitterend geweest. Gisteren was het hier lekker warm, 25 à 30 graden in de zon. Na onze rit van 160 kilometer zijn we dan naar het zwembad getrokken om wat van de zon te genieten en om nog een paar kilometertjes los te zwemmen. Heerlijk!

Laat ons hopen dat het volgende week ook zo blijft, want vandaag was het alweer een beetje grijzer. Morgen staat er, om 10u, een zwemtraining op het programma. Om 14u vertrekken we dan voor  een fietstraining van 120 kilometer met 4 maal 15’ tempo. Meteen gevolgd door een korte looptraining.

 DSC02971DSC02961

20:24 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-10

STAGE FRéJUS

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog iets op mijn blog heb geschreven. Drukke tijden… Momenteel zit ik aan de Côte D’azur, samen met mijn goede vriend Thierry Verbinnen. Dus toch een beetje meer tijd om iets te schrijven.

 

Binnen een kleine vier weken is het al zover. Dan doe ik mijn eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Wederom ga ik mij proberen te  kwalificeren voor de Ironman in Hawaï, op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Niet echt bij de deur, het is een reisje heen van ongeveer 36u! Vorig jaar won ik deze wedstrijd in mijn age-group.  Dat hoopte ik dit jaar ook te doen, tot dat er een blessure roet in het eten kwam gooien. Een paar weken geleden stond ik  ’s morgens op met pijn onderaan mijn voet. Stappen ging zelfs moeilijk. Naar de dokter geweest en die dacht aan een stressfractuur. Dat zou betekenen dat ik niet kon starten in St-Croix, aangezien ik dan minstens 6 weken moest rusten. Ik moest een botscan laten doen in het ziekenhuis van Lier. Hieruit bleek dat het gelukkig geen stressfactuur was, maar wel een ontsteking van het middenvoetsbeentje.  Gelukkig, anders was het wel een dikke streep door de rekening geweest, ook letterlijk. Ik heb dan twee weken niet gelopen en vlak voor dat ik op stage vertrok, heb ik  terug 20 minuutjes geprobeerd te lopen. En dat ging. We proberen  nu rustig terug op te bouwen en we zien wel hoever dat we komen. Natuurlijk is dit niet de ideale voorbereiding, maar toch geloof ik nog in kwalificatie, aangezien mijn basis wel goed is. Het zal allemaal een beetje afhangen hoeveel ik nog ga kunnen lopen voor  St-Croix.

 

Ondertussen ben ik dan maar een beetje meer aan het fietsen hier. Op 3 dagen heb ik al een kleine 400 kilometer gefietst. Zware ritten hier, veel klimmen. Hopelijk kan ik, tegen het einde van de week, een dikke 700 kilometer halen.

 

De eerste dag hier, was het weer een ramp. Kouder als in België en veel regen. Gewapend met onze handschoenen, overschoentjes en muts zijn we er dan toch op uit getrokken voor een beetje te gaan losrijden. Bevroren kwamen we dan ook terug thuis. Het verschil met de volgende dag kon dan ook niet groter zijn. 100 kilometer in korte broek en koerstrui met korte mouwen, zalig!  De andere dagen was het ook mooi weer. Vandaag, donderdag, geven ze wat slechter.

 

Tussen het trainen door ga ik jullie proberen wat op de hoogte te houden van onze belevenissen hier.

 

21:06 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |