27-04-10

ST-CROIX PART 1

Een artikeltje vanop het vliegtuig toen de moraal beneden alle pijl was. Ondertussen gaat het al twee dagen beter. Gisteren heb ik zelfs al 60km kunnen fietsen en 30 minuutjes kunnen lopen... Onderaan nog enkele fotootjes. Incl. mijn nieuw racemonster.

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, zit ik op het vliegtuig richting Chicago. Een vlucht van ongeveer 9u. Daarna neem ik het vliegtuig richting Puerto Rico, waar ik dan de nacht moet doorbrengen om dan ’s morgens mijn laatste vlucht te nemen richting St-Croix,US Virgin Islands.  

Er zijn meerdere redenen geweest dat ik misschien niet op deze vlucht zou zitten. De eerste reden is iedereen natuurlijk bekent. De ontwaking van de Ijslandse vulkaan Eyjafjallajökull, die het luchtruim boven Europa een tijdje op non-actief zette.  Daardoor was het in het begin van de week niet zeker dat ik wel in St-Croix zou geraken. Uiteindelijk kwam het luchtruim terug op gang en kon mijn vliegtuig, zonder vertraging, vertrekken. De tweede reden had te maken met een plotse kwetsuur die kwam opzetten (zie fréjus deel 1). Eerst werd gedacht aan stressfractuur(waardoor ik niet zou mogen deelnemen aan de wedstrijd), daarna bleek de oorzaak een slecht afgesteld schoenplaatje te zijn. Laatste reden was dat ik vlak voor vertrek (woensdag, vrijdagmorgen vertrek) weer zwaar ziek werd. Koorts, spier-en gewrichtspijn, diarree, overgeven, huiduitslag… Een tijdje geleden werd ik hier ook al door getroffen. Dit was kort na het krijgen van een ijzerspuit. Toen had ik de link niet onmiddellijk gelegd, maar nu had ik maandag ook weer een ijzerspuit gekregen. Normaal ben ik zo goed als nooit ziek, dus begon ik mij wel vragen te stellen. Na opvragen van eventuele bijwerkingen van zo een spuit, bleek ik dus alle kenmerken te hebben. Dit was dus de laatste ijzerspuit geweest.

Bijgevolg is de moraal eigenlijk beneden alle pijl. Daar mijn ambitie deze winter nog top 15 halen was, is deze ondertussen al een beetje geslonken. Ik ga dus zeer gelukkig zijn wanneer ik mij terug zou kunnen kwalificeren voor de Ironman in Hawaii, want dat is ook niet zo vanzelfsprekend.

Op de moment zit ik dus vrij “plattekes” op het vliegtuig, maar het is beter. Na drie nachten met weinig slaap, hoop ik toch volgende nacht een beetje bij te slapen. Dan heb ik nog een dikke week om mijn lichaam terug een beetje in “shape” te krijgen. En dan kunnen we alleen maar het beste hopen.

Zaterdagmorgen komt Frederick Van Lierde me oppikken aan de luchthaven. We logeren bij het Amerikaanse koppel, Jacky and Joël, samen met oa de huidige winnaar van Hawaii, Craig Alexander. Hij zal er samen met zijn vrouw en twee kindjes logeren.  Ook de wereldkampioen halve ironman en titelverdediger in St-Croix, Timothy O’Donnel zal er zijn. Samen met zijn vriendin, die tweede was in de voorbije editie van Hawaii, Mirinda Carfrae. Daarnaast komen er ook nog twee andere belgen van het triatlonteam uit Latem. Een bond gezelschap dus!

100_4304

 

100_4309

 

100_4314

 

100_4318

19:39 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ijzertabletten zijn veiliger dan zo'n spuit. Doe het nog goed daar in St-Croix. De dag van de wedstrijd zal het wel meevallen, net zoals in Hawaii vorige keer.

Gepost door: jos vermeulen | 27-04-10

Succes wij duimen voor jou , er blijven in geloven je kan het
ne slechte dag is geen slechte week

Gepost door: Arno | 28-04-10

ironman onze pa en ik duimen voor je. Je kan het. Nog een paar daagjes te gaan en nog wat aansterken. Iedereen staat achter je. Veel liefs en een dikke knuffel
make

Gepost door: make | 28-04-10

duimen Werk ze daar allemaal maar één voor één van de baan! Wie doet wat hij kan is een sterke man!!! We duimen allebei met onze twee duimen!

Gepost door: tantan en nonkel paul | 28-04-10

Hey Koen,

heeeee...l succes ga er voor we duimen!!!

Minneke & Maggy

Gepost door: Minneke | 29-04-10

go fir it ! hey Koen, veel succes ! samen met Loni en de ganse familie duimen we voor jou, laat ze uw poepke maar eens ruiken....

Gepost door: luc en magda | 01-05-10

SCHITTEREND Fantastisch gedaan - daar kunnen onze voetballers een puntje aan zuigen ! - hier mag je weer heel fier over zijn - nog een goede terugkomst gewenst, zonder vulkanische uitdagingen

Gepost door: luc en magda | 02-05-10

komaan!!! komaan koen winnèèèè!!!!!!!!

Gepost door: Lennert Schoovaerts | 06-05-10

De commentaren zijn gesloten.