11-04-10

FRéJUS DEEL 2

We zijn nu reeds een weekje ver in onze stage. Ik heb zonet Cancellara iedereen naar huis zien rijden tijdens  Parijs-Roubaix. Een goede inspiratiebron.

Mijn trainingsweek zag er ook behoorlijk mooi uit. Het positiefste punt is dat ik alweer 5 keer heb kunnen lopen, goed voor een totaal van 55 kilometer.  Dinsdag had ik, na het fietsen, terug pijn aan mijn voet. De ritten daarvoor had ik steeds het gevoel dat ik, als ik op de trappers stond, precies naast mijn carbon fietszool zat. Plaatjes eens gecontroleerd en daaruit bleek dat het plaatje van mijn rechterschoen, een paar mm scheef stond. Heb dit dan recht gezet, en ik moet zeggen dat ik daarna geen last meer heb gehad. Heb vandaag zelfs 1u30’ aan één stuk kunnen lopen. Hopelijk heb ik de oorzaak nu gevonden.  Voor volgende week ga ik de loopkilometers nog een beetje proberen op te drijven. De kwaliteit ga ik wel beperken om het risico op herval te verkleinen.

Voor de rest heb ik hier natuurlijk al vele en zware fietskilometers gedaan. In totaal al 725 kilometer. In  het begin is al dat klimmen natuurlijk een beetje aanpassen, maar nu begint het steeds vlotter te draaien.

Het weer is hier trouwens ook al schitterend geweest. Gisteren was het hier lekker warm, 25 à 30 graden in de zon. Na onze rit van 160 kilometer zijn we dan naar het zwembad getrokken om wat van de zon te genieten en om nog een paar kilometertjes los te zwemmen. Heerlijk!

Laat ons hopen dat het volgende week ook zo blijft, want vandaag was het alweer een beetje grijzer. Morgen staat er, om 10u, een zwemtraining op het programma. Om 14u vertrekken we dan voor  een fietstraining van 120 kilometer met 4 maal 15’ tempo. Meteen gevolgd door een korte looptraining.

 DSC02971DSC02961

20:24 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.