08-04-10

STAGE FRéJUS

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog iets op mijn blog heb geschreven. Drukke tijden… Momenteel zit ik aan de Côte D’azur, samen met mijn goede vriend Thierry Verbinnen. Dus toch een beetje meer tijd om iets te schrijven.

 

Binnen een kleine vier weken is het al zover. Dan doe ik mijn eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Wederom ga ik mij proberen te  kwalificeren voor de Ironman in Hawaï, op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Niet echt bij de deur, het is een reisje heen van ongeveer 36u! Vorig jaar won ik deze wedstrijd in mijn age-group.  Dat hoopte ik dit jaar ook te doen, tot dat er een blessure roet in het eten kwam gooien. Een paar weken geleden stond ik  ’s morgens op met pijn onderaan mijn voet. Stappen ging zelfs moeilijk. Naar de dokter geweest en die dacht aan een stressfractuur. Dat zou betekenen dat ik niet kon starten in St-Croix, aangezien ik dan minstens 6 weken moest rusten. Ik moest een botscan laten doen in het ziekenhuis van Lier. Hieruit bleek dat het gelukkig geen stressfactuur was, maar wel een ontsteking van het middenvoetsbeentje.  Gelukkig, anders was het wel een dikke streep door de rekening geweest, ook letterlijk. Ik heb dan twee weken niet gelopen en vlak voor dat ik op stage vertrok, heb ik  terug 20 minuutjes geprobeerd te lopen. En dat ging. We proberen  nu rustig terug op te bouwen en we zien wel hoever dat we komen. Natuurlijk is dit niet de ideale voorbereiding, maar toch geloof ik nog in kwalificatie, aangezien mijn basis wel goed is. Het zal allemaal een beetje afhangen hoeveel ik nog ga kunnen lopen voor  St-Croix.

 

Ondertussen ben ik dan maar een beetje meer aan het fietsen hier. Op 3 dagen heb ik al een kleine 400 kilometer gefietst. Zware ritten hier, veel klimmen. Hopelijk kan ik, tegen het einde van de week, een dikke 700 kilometer halen.

 

De eerste dag hier, was het weer een ramp. Kouder als in België en veel regen. Gewapend met onze handschoenen, overschoentjes en muts zijn we er dan toch op uit getrokken voor een beetje te gaan losrijden. Bevroren kwamen we dan ook terug thuis. Het verschil met de volgende dag kon dan ook niet groter zijn. 100 kilometer in korte broek en koerstrui met korte mouwen, zalig!  De andere dagen was het ook mooi weer. Vandaag, donderdag, geven ze wat slechter.

 

Tussen het trainen door ga ik jullie proberen wat op de hoogte te houden van onze belevenissen hier.

 

21:06 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

goed bezig!
je ticket vor KONA zal je wel behalen!

Hier begint het ook eidenlijk wat fietsweer te worden, alle geluk....

Gepost door: wim | 08-04-10

De commentaren zijn gesloten.