22-11-09

Scottloop CXL6 in Sterrebeek

Vandaag heb ik mijn eerste wedstrijdje gedaan sinds Hawaï. Het was een loopwedstrijd in Sterrebeek, die georganiseerd werd door het tri-en duatlonteam CXL6 van o.a. Johan Van Den broeck, Chris jadoul en Lucky Berlage. Deze wedstrijd werd voor de eerste maal georganiseerd en er konden twee afstanden gelopen worden: 6 kilometer en 15,4 kilometer. Het parcours was licht golvend en was deels onverhard. Zeer mooi, niet te onderschatte parcours. Ikzelf koos deze keer voor de korte afstand, omdat ik me momenteel iets meer wil richten op snelheid. Het was al zeer lang geleden dat ik nog eens aan een loopwedstrijd over zulke korte afstand had deelgenomen. Ik was van plan om snel te starten. Dat heb ik dan ook gedaan en gedurende de eerste kilometer liep ik op kop, met in mijn zog nog enkele andere atleten. Tot aan kilometer drie ging alles zeer goed, maar toen kwamen we, met ons groepje, op een onverhard stuk.  Hier voelde ik direct dat ik dit niet gewoon was, en moest een beetje lossen. Ik had totaal geen grip met mijn wedstrijdschoenen en was op bepaalde momenten precies aan het schaatsen J.  Uiteindelijk kwam ik derde over de meet, met voor mij twee zeer jonge gasten. Dikke proficiat aan de organisatie, zeker een aanrader!

19:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-11-09

Eerste week

De eerste week van de voorbereiding naar volgend seizoen toe, zit er weeral op. De motivatie is er nog steeds. Deze week een kleine 13u reeds getraind. Deze bestond uit 4 zwemtrainingen, 4 looptrainingen en 3 korte fietstrainingen. Zoals reeds gezegd, wordt er nu vooral het accent gelegd op het zwemmen en het lopen. Het fietsen wordt hierbij echter niet verwaarloosd.

Deze winter ga ik ook, om een beetje afwisseling in de trainingsarbeid te brengen, aan wat loopwedstrijden meedoen. De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 22 november in Sterrebeek. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de triatlonclub van mijn goede vriend Johan Van Den Broeck.

Klik op volgende link voor meer informatie:  http://www.cxl6.be/

jogv3

17:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |