11-10-09

D-DAY - THE RACE

Alléé, het zit erop! Een onverwacht resultaat toch wel. 65ste plaats algemeen en 3de in mijn categorie. Daar had ik, op voorhand, nooit van durven dromen. Bij deze het verslagje.

De dag begon heel vroeg. Om 3u45 opgestaan om te eten. 3 pannenkoeken met siroop en 4 witte boterhammen met confituur heb ik, toch met een klein beetje moeite, binnen gespeeld. Rond 4u30 de auto in en op naar de start. Daar nog even de fiets gecontroleerd, banden opgepompt, eten en drinken op de fiets gezet,… Daarna nog even bij de supporters gaan zitten en dan op naar de start. De professionele atleten mochten 15’ voor ons starten. In de einduitslag werd er dan, logischerwijs, 15’ van onze tijd getrokken. Toen ik naar de start van de profs keek, kreeg ik echt kippenvel. Hier stond ik toch maar mooi, aan de start van de ironman Hawaï. De sfeer dat er heerste was ongelofelijk. Toen de profs vertrokken waren, ben ik dan het water in gedoken en ben ik naar de startlijn gezwommen, om een plaatsje vooraan te bemachtigen. Na een tijdje wachten werd plots de start gegeven. En ik moet zeggen, het was echt hel. Langs alle kanten kreeg ik klop en werd er getrokken. Ik zat precies in een wasmachine. Na een tijdje ging het gelukkig beter en kon ik, zonder te forceren, verder zwemmen. Na een matige zwembeurt van 56’ kwam ik uit het water als 137 (had ik wel verwacht, aangezien ik het zwemonderdeel een beetje verwaarloosd heb). Na een niet zo vlotte wissel kroop ik op de fiets. In het begin van de fietsproef zaten de atleten nog dicht bij elkaar. Maar dat beterde snel. Ik had me voorgenomen om van in het begin een deftig tempo te rijden zonder mij op te blazen. Dit ging zeer vlotjes, we hingen constant met 4-5 man bijeen. Moest mezelf constant intomen, zeker bergop. We haalden heel de tijd andere atleten in. Toen de klim naar Hawi begon, heb ik rustig in mijn eigen tempo naar boven gereden. Tot mijn grote verbazing, volgde er maar één andere atleet van ons groepje. In Hawi aangekomen vond ik het wel welletjes en ben ik beginnen doorrijden. Vanaf toen heb ik heel de tijd alleen gereden.  Ik begon ook regelmatig profatleten in te halen. De rest van de fietsproef ging zeer goed en uiteindelijk  kwam ik binnen na een tijd van 4u52’ fietsen over 182 kilometer, dat is ongeveer 37,5 gemiddeld. Toen ik van mijn fiets sprong , zakte ik bijna door mijn benen. Nog een marathon lopen,  zag ik eigenlijk niet meer zitten. Maar eens ik uit de wisselzone kwam, voelde de benen eigenlijk terug vrij goed aan. Zoals afgesproken met de trainer, was ik niet te snel gestart. Alles ging eigenlijk vrij goed en ik zat op schema voor een marathon van 3u10-3u15. Ik lette erop dat ik goed at en dronk. Maar eens na kilometer 30, ging het licht uit. Ik heb er echt geen verklaring voor. Vanaf dan was het echt overleven. Ik was aan het sterven, maar dwong mezelf om niet te stappen. Uiteindelijk kwam ik dan, na een martelgang van 3u24’, uiteraard zeer tevreden over de streep. Toch heb ik het gevoel dat er meer in zat. Maar ja, dat zullen de meeste waarschijnlijk wel denken.

Bert Jammaer werd trouwens, zeer knap, 16de en 1ste Belg. Alain Vervoort werd 222ste.

Later op de avond (nacht) zijn we nog naar de aankomst gaan kijken van de allerlaatste atleten. Wat een sfeer daar zeg!

Alvast allemaal ne dikke merci voor de steun en het supporteren!!!

13:20 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

sterk ,gast echt sterk gast , zag de laatste maanden wel dat ge in superform zat !!!!

maar je moet het toch maar doen daar in Hawaii

Gepost door: smolders johan | 11-10-09

Volgende maal Koen, knap gedaan goed ingedeeld.
Weer ervaring opgedaan voor de volgende, die zeker beter zal zijn.

Gepost door: Johan Schoors | 11-10-09

Koen knap gedaan sterke wedstrijd

Gepost door: Danny van dessel | 11-10-09

Prima Heb altijd gedacht, ofwel gaat het eronder zijn, oftewel zeer goed. Tis het laatste, zelfs nog een pak beter dan verwacht. Namens bestuur KTT, proficiat!

Gepost door: Rudy | 11-10-09

één woord maat, sterk, zeer sterk!!

Gepost door: sjerrie | 11-10-09

Proficiat Proficiat Koen, zeer sterk gepresteerd.
En nu snel naar Belgie terugkomen want het tempo in baan 2 begint al te zakken :)

Gepost door: Koen M | 11-10-09

Wat een prestatie, Koen.
Knappe dings vriend!
Geniet er maar efkes van...

Gepost door: Kevin Struyf | 11-10-09

Van harte Proficiat !!! Beste Meester Koen,
Je hebt dat heel sterk gedaan, een dikke proficiat met je 65ste plaats in het totaal klassement. Ik ben echt fier dat je mijn Meester bent. Tot binnenkort.

Gepost door: Joaquin en Familie | 11-10-09

meerster Koen, kampioen !!! Wij zijn zeer trots dat jij onze meester bent. Jij bent de strafste meester van het land. Een dikke proficiat van ons allen!!! Wij zulen zeer blij zijn dat je weer les geeft.

Gepost door: stien en noor | 11-10-09

1 woord: Respect! Heb er weinig andere woorden voor: respect man!

Gepost door: Maarten Verbruggen | 11-10-09

65ste... Via het internet hebben we je tot gisterenavond laat gevolgd en toen we deze morgen heel erg benieuwd de uitslag lazen, vielen we bijna van onze stoel... Wauw! Een hele dikke proficiat!
Hopelijk heb je nu nog wat tijd om van de rest van Hawaii te genieten en uit te rusten

Gepost door: Mama van Rik 4B | 11-10-09

Een prachtige prestatie, collega.
Proficiat !!!

Gepost door: Meester Geert | 11-10-09

Waw, meester Koen!!! Gewoon al het feit dat je erbij was, is echt fantastisch! En dan nog eens zo'n resultaat halen!!! Super gewoon!

Gepost door: jolien van bulck en els | 11-10-09

Geweldige prestatie!! Een hele dikke proficiat met je superprestatie!

Gepost door: Els en Luc | 11-10-09

We wisten dat je goed was, maar wie had ooit gedacht,dat je 65 ste zou zijn in Kona! Goed gedaan

Gepost door: Jonas | 11-10-09

Proficiat Beste Koen,

als oudere broer van de Veldemannen, heb ik alles op de voet gevolgd zaterdagnacht (voor ons dan). Ik was nu nog even aan het ironman-googlen en kwam je verslag tegen. Dikke proficiat met je prestatie. Als ik alle getuigenissen bij elkaar leg, is het duidelijk dat in deze omstandigheden zo'n prestatie neerzetten fenomenaal is. Chapeau!

Gert Veldeman

Gepost door: Gert Veldeman | 12-10-09

Proficiat Dikke proficiat toekomstige schoonbroer!

Gepost door: kenneth usewils | 12-10-09

Super prestatie als niet prof en in zulke omstandigheden dat presteren verdient veel respect. Proficiat Koentje geniet ervan en op naar de volgende.

Gepost door: kurt jurgens | 12-10-09

IJZERSTERK ! Proficiat , zéér knap

Gepost door: erik | 13-10-09

Schitterend Dat heb je knap gedaan meester Koen,je mag misschien
een beetje dromen van een overwinning volgend jaar!

Gepost door: Sten en familie | 17-10-09

De commentaren zijn gesloten.