16-09-09

Bowen

Sinds ik terug beginnen te trainen ben, volg ik een zeer doeltreffende behandelingstechniek die me al veel heeft opgeleverd op het vlak van blessurepreventie en energie. Hieronder een woordje uitleg.
bowen
De Bowen Techniek is door Thomas Ambrose Bowen in Australië ontwikkeld.Hij had een grote interesse in mensen en dieren en besteedde veel tijd aan observeren en bestuderen van hen.Hij had een zeer drukke praktijk.De Bowen Techniek is een zeer doeltreffende behandelingstechniek waarbij met duimen en vingers een korte rollende beweging over de spieren gemaakt wordt op specifieke plekken van het lichaam.
Het fasciale systeem wordt gebruikt als verbindingselement met de rest van het lichaam,waardoor er direct een hele diepe werking ontstaat.
Deze stimulatie zorgt ervoor dat pijn vermindert en klachten herstellen.Zelfs bij klachten die al lang bestaan.
De behandeling is zacht,subtiel,ontspannend en doeltreffend.En kan daardoor bij jong en oud en elke klacht toegepast worden.Is geen massage.Vier tot vijf behandelingen ,één per week, zijn meestal genoeg om tot veranderingen te komen.Meerdere behandelingen zullen tot een verdere verbetering leiden.
Is buitengewoon effectief bij sportblessures en ter verbetering van de prestaties.
Wordt ook reeds bij topsporters toegepast.De Bowen Techniek is inmiddels over de wereld verspreid.
Verdere informatie over de techniek of behandelaar in je buurt.

22:41 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.