06-09-09

Weekoverzicht - voeding

snoep
In al die jaren dat ik vroeger triatlon deed, moest ik steeds na elke wedstrijd verschillende dagen recupereren. Ik had dan vooral last van stijve spieren en voornamelijk dan mijn kuiten. De eerste drie dagen kon ik amper de trap afgaan. Veel trainen zat er daags na een wedstrijd niet echt in.  Dit had dan ook niet zo’n gunstig effect op het totaal aantal loopkilometers die week.  Sinds een dikke anderhalve maand heb ik mijn voedingsschema een beetje aangepast. Het voornaamste is dat  snelle suikers bijna volledig verbannen worden uit mijn voedingsschema. De enige manier dat ik deze tot mij neem, is door middel van confituur, zonder toegevoegde suikers, te eten of af en toe wat siroop op basis van rijst en natuurlijk door het nuttigen van fruit. Enkel tijdens lange fietstrainingen en wedstrijden houd ik me hier niet aan. Dan gebruik ik wel sportdrank en/of  sportrepen.  De eerste drie weken waren vrij moeilijk. Suiker is echt een verslaving, dat heb ik nu wel gemerkt. Eens dat ik deze periode doorstaan had, ging het allemaal een stuk gemakkelijker.  Ik voelde mij ook veel beter. Het meest opvallende kenmerk was  dat ik veel minder tot bijna geen stijfheid meer heb in mijn spieren na een lange training of wedstrijd. Dit geeft mij bijgevolg de kans om er meteen terug in te vliegen. Een niet te onderschatte voordeel!

Als voorbeeld haal ik even deze week aan.  Zondag had ik een wedstrijd meegedaan in Viersel.  Na de wedstrijd, had ik geen last van stijve kuiten. Ook de volgende dagen nauwelijks. Maandag ben ik dan een paar uurtjes gaan losfietsen.  Dinsdag kon ik dan meteen een duurloop doen van 20 kilometer en nog een zwemtraining. Woensdag al terug een koppeltraining van een kleine 4u op de fiets, gevolgd door een duurloopje. Donderdag enkel 11 kilometer losgelopen. Vrijdag een bloktraining op de fiets van 4 maal 20 minuten, totaal 95 kilometer met een gemiddelde van ongeveer 36,5km/u. Zaterdag  ’s morgens gaan zwemmen, gevolgd door een duurloop van 2u en daarna nog een beetje gaan losfietsen. En dan als afsluiter vandaag een ritje van 6u op de fiets gevolgd door een kort loopje van tegen 15-16 km/u. Dit was een vrij goede week voor mij na een wedstrijd.  Volgens mij heeft mijn nieuwe voedingsschema wel degelijk effect op mijn lichaam, en dan vooral het beperken van snelle suikers.   

23:53 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Koen niet vergeten te rusten hé. Indrukwekkend zo'n trainingsweek na een wedstrijd van dat niveau.
De clubkleuren van KTT zullen schitteren daar in Hawaï.

Gepost door: Luc Belmans | 07-09-09

Koen,
goed bezig, ga ik dan eindekijk eens het talent tot zijn recht zien komen!!
blijf gefocust zoals je bezig bent en je zal zelf versteld staan van uw kunne.
GOE BEZIG MAN

Gepost door: johan | 07-09-09

Suiker is echt wel een verslaving, ik ga je tip ook is trachten toe te passen, wat ik al wel doe is suiker vervangen door honing. Ik zie dat je trainingen goed vlotten, verzorg je goed en remember no pain no brain.;)

Gepost door: Chris Jadoul | 09-09-09

De commentaren zijn gesloten.