31-08-09

1 JAAR LATER - 2de plaats VIERSEL

podiumweb

Exact 1 jaar geleden stond ik aan de start van mijn eerste triatlon in bijna drie jaar. Hard getraind had ik toen niet, maar ik was wel terug bezig.                                                                                 Deze wedstrijd webgroot
lag aan de basis van een nieuwe start. Leuke wedstrijd en een resultaat dat toen zeer goed meeviel. Een dikke maand later heb ik dan het recreatieve trainingsregime maar overboord gegooid en ben ik rustig aan het echte werk begonnen. Dan maar een looptrainer aangeschaft, Paul Fierens, die mij met hart en ziel begeleidt. Daar dit in het verleden steeds mijn zwakke punt was en ik niet echt meer getraind was, hadden we nog een lange weg te gaan.

webgroot2
Gisteren in Viersel, zondag 30 augustus, was dit dan 1 jaar geleden. Deze wedstrijd was het provinciaal kamioenschap en tevens ook clubkampioenschap. Grote ambities had ik niet echt voor de wedstrijd, aangezien ik totaal niet wist wat ik op dit soort parcour en op deze afstand zou waard zou zijn.  Door de lange trainingen voor Hawaii is er al een heel deel explosiviteit verdwenen.

Het was een lekker weertje, zacht zonnetje, een beetje wind en niet te warm. Ideaal weer dus. Het water was 21°, dus het was met wetsuit zwemmen. Vanaf 22° is het zonder. Inzwemmen was niet mogelijk, omdat we pas laat het water in mochten en de start onmiddellijk gegeven werd. Ik was direct goed weg en lag in derde positie. De twee eerste zwemmers, Joris Buyl en Tim Brydenbach, kon ik niet volgen. Er is dus nog werk aan de winkel deze winter in het zwemonderdeel, een beetje teveel verwaarloosd... Het zwemmen ging voor de rest vrij vlot en ik kon uiteindelijk, samen met nog enkele andere atleten, als 5de aan wal kruipen. De wissel ging ook goed, maar eens op de fiets had ik wat problemen om mijn schoenen aan te krijgen. Daardoor moest ik het gat terug dichtrijden op de twee atleten voor mij. Dit ging vrij snel en kon ik gewoon rustig blijven tempo rijden. Op een bepaald moment kwam hardrijder en clubgenoot, Johan Smolders, aansluiten. Ik was zeer tevreden dat hij alleen was en niemand mee had terug gebracht. Niemand had hem blijkbaar kunnen volgen. De rest van het fietsonderdeel ging zeer vlotjes en ik moest mij totaal niet forceren. Johan nam het grootste deel van het werk dan ook op zich. Ondertussen hadden we ook nog Tim Brydenbach en Joris Buyl opgeraapt. Met 5 atleten stormden we dan de wisselzone in. Mijn wissel was supersnel en daardoor kon ik als eerste beginnen te lopen. Ik wist niet goed wat te verwachten en dacht dat er nog wel enkele atleten tot bij mij zouden komen. Enkel Tim kon de aansluiting vinden. Hij kwam bij mij en bleef gedurende de rest van de eerste ronde achter mij hangen. In het begin van de tweede ronde plaatste hij dan een versnelling die ik niet kon beantwoorden. Ik bleef gewoon tempo lopen en het gat bleef ongeveer hetzelfde. Op deze afstand mis ik duidelijk explosiviteit. Maar ik moet dan ook 42km snel kunnen lopen en geen 10 km...

Als tweede kwam ik zeer gelukkig over de meet. Ik was zeer tevreden over het resultaat. 2de plaats algemeen en tevens ook clubkampioen KTT. Dikke proficiat ook voor mijn club KTT met de organisatie van dit weekend en deze wedstrijd.

Nu ga ik een paar weken zeer hard doortrainen tot ik op 11 oktober aan het echte werk kan beginnen. Ik ga proberen minstens één maal per week een weekoverzichtje te posten zodat jullie allemaal mijn opbouw richting Hawaii een beetje mee kunnen volgen.

Groetjes!

12:17 Gepost door Koen in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

goe bezig maat!

Gepost door: sjerrie | 31-08-09

Waw! Dit kan alleen maar betekenen dat je op geode weg bent.

Gepost door: rozemie | 31-08-09

Koen,

leuk en goed inititiatief.
Kijk ernaar uit om u bezig te zien in Hawaii.

Cu

Gepost door: johan | 31-08-09

Proficiat voor gisteren koentje ,en voor Hawaii zal ik zeker duimen ,maar je bent goe bezig ,dus houden zo .!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Monique | 31-08-09

We gaan dat hier regelmatig komen controleren !
Alvast veel succes in de laatste rechte lijn !

Gepost door: Raket Karel | 31-08-09

Koen ik wens je een perfecte voorbereiding en dito race in Hawaï.
Nogmaals proficiat met je prestatie in Viersel, was een spannend kijkstuk.

Gepost door: Luc Belmans | 01-09-09

Super Super leuk om zulke talenten te zien terugkeren in het triatlonwereldje. Knappe prestatie vorige zondag en hopelijk een goede voorbereiding de komende weken. Goede looptrainer trouwens onze Paul, ideale man voor u!!!!!

ps. ik zal uw link bij onze blog zetten, hopelijk doe jij dat ook met die van ons!!!

Gepost door: kurt jurgens | 01-09-09

Aloha Goed trainen, gezond blijven en niet vergeten te genieten! Als je een fietspartner zoekt tijdens je lange tochten laat maar iets weten.

Gepost door: Chris Jadoul | 01-09-09

Blij Voor het bestuur zijn we altijd blij, dat atleten zoals Koen, onze club KTT toch ook eens in de kijker kan zetten. Succes daar onder die palmbomen in Hawaii, KTT volgt het op de voet!

Gepost door: Rudy | 06-09-09

De commentaren zijn gesloten.